Sølvbladshæk

Sølvbladshæk

Sølvblad (Latin: Elaeagnus Ebbingei) er en stedsegrøn plante som er særdeles velegnet til at lave en smuk sølvbladshæk. Meget fin som skelhegn mellem din og din nabos have eller langs en stor dam i en park. Ved mindre beskæring kommer der om foråret små, hvide blomster på busken, efterfulgt af orangerøde bær med et sølvagtigt skær.

Læs videre..
pr. side

Sølvbladshæk (Strandoliven)

Sølvblad (Latin: Elaeagnus Ebbingei) er en stedsegrøn plante som er særdeles velegnet til at lave en smuk sølvbladshæk. Meget fin som skelhegn mellem din og din nabos have eller langs en stor dam i en park. Ved mindre beskæring kommer der om foråret små, hvide blomster på busken, efterfulgt af orangerøde bær med et sølvagtigt skær. På grund af de smukke bær kaldes denne hækplante også for sølvbær. Bærrene er spiselige, og hvis ikke fuglene kommer dig i forkøbet, kan du fint lave syltetøj af dem. En sølvbladshæk står godt sammen med alskens bunddække og kantplanter. Til trods for tilnavnet strandoliven er sølvblad ikke i familie med oliventræet.

Køb sølvblad: Kendetegnene

Sølvblad tåler luftforurening og salt havluft rigtig godt og vokser på stort set ethvert voksested, undtagen i skyggen. Bor du ved havet eller i en travl by, så kan du derfor fint plante en Elaeagnus ebbingei-hæk. Denne sort er middelhårdfør, og i en streng vinter kan sølvblad tabe sine smukke, grågrønne blade. Det er dog intet problem, for om foråret vokser der igen nye blade frem. Den maksimale højde på en sølvbladskæk er cirka 2,0 m. Sorten er dermed velegnet til meget lave til mellemstore hække. Til rigtig store hække er det bedre for eksempel at vælge en hurtigt voksende nåletræshæk eller laurbærhæk.

Sådan beskæres Elaeagnus ebbingei

Elaeagnus ebbingei har en væksthastighed på 20 til 40 cm. per år, afhængig af voksested og vejrforhold. Vil du lave en skarpt tegnet, formel sølvbladshæk, skal du beskære i foråret (efter den sidste nattefrost) og i efteråret. Hvis du beskærer to gange om året, så kommer der ingen blomster og bær. Kunne den være lidt mere frodig, og kan du lide disse blomster og bær? Beskær da sjældnere og lidt mindre strengt. Beskæring af sølvblad er i øvrigt ikke nogen sur pligt, for hækplanten har ingen torne, og du behøver ikke save tykke stammer over. 

Køb sølvblad? Fordele og ulemper ved Elaeagnus ebbingei

  • Sølvblad er fremragende til brug i kystområder eller i byen
  • En sølvbladshæk er stedsegrøn
  • Vokser næsten hvor som helst
  • Smukke, olivengrønne blade
  • Meget velegnet til såvel formelle som uformelle hække
  • Ved begrænset beskæring får den små, hvide blomster og orangerøde bær med et sølvagtigt skær

Ulemper ved Elaeagnus ebbingei

  • Taber bladene ved stærk frost