Historiske roser

Historiske roser

Historiske roser giver, som navnet antyder, en historiske stemning i din have. Roserne kaldes også for märchenroser, fordi märchen betyder eventyr på tysk.

Læs videre..
pr. side

Historiske roser

Historiske roser giver, som navnet antyder, en historiske stemning i din have. Roserne kaldes også for märchenroser, fordi märchen betyder eventyr på tysk. De fyldige, svulmende blomster giver din have et strejf af nostalgi. Historiske roser har sunde blade og har yderst robust vækst, hvilket gør dem særdeles modstandsdygtige. Så hvis du ikke er i haven så tit, men gerne vil nyde en smuk rosenbusk så er en historiske roser med garanti det rette for dig!

Sådan planter man historiske roser

Historiske roser plantes ofte som enkeltstående busk eller en tæt hæk. Du kan også plante dem i et bed. I så fald er det bedst at plante dem i grupper på tre med en indbyrdes afstand på femogfyrre centimeter. Sådan skaber du en tæt busk med en regelmæssig og rig blomstring. Roser er virkelig glade for sol, så de skal gerne plantes et sted som får rigeligt med sol. Det bedste tidspunkt at plante roser er fra slutningen af oktober til marts, men sørg for at plante rosen i en periode, hvor der ikke er frost. Følg disse trin for at plante roser: Anbring først roserne i en spand vand i en time. Grav derefter et stort hul og sørg for at løsne jorden rundt om hullet, glem ikke at løsne rosenes rødder godt. Placer derefter rødderne i den korrekte dybde: Fortykningen, som grenene vokser ud fra, skal være cirka fem centimeter under jorden. Tryk derefter jorden godt til og vand rigeligt.

Tips til at holde historiske roser

Det bedste tidspunkt at beskære roser er i marts, men hvis det stadig fryser om dagen, er det bedre at vente lidt. Hvordan går man til værks? Start med at klippe de døde grene væk. For at skabe en flot form klippes også de grene, der vokser indad, væk. Resten af grenene afklippes tre til fem knopper over jorden. Knopperne er små og lyserøde og sidder nederst på plantens grene. Klip grenen skråt af med en sekatør cirka en centimeter over knoppen. Sørg for, at knoppen, hvorover du klipper grenen, vender udad, for så vil den nye gren vokse fint ud i den retning. Roser kan ikke tåle tørke, derfor skal de vandes rigeligt i tørkeperioder. Ved meget høje temperaturer skal roserne vande hver anden eller tredje dag. For at få en sund vækst og en bedre modstandskraft mod sygdom anbefaler vi at gøde roserne tre gange om året med organisk gødning. Gød én gang sent på vinteren, én gang om foråret og én gang midt på sommeren.

Levering af historiske roser

Vores historiske roser kan leveres fra oktober til april. Vi sender dem til dig i en plantevenlig kartonpakke, så roserne forbliver smukke og sunde undervejs. Hos Garmundo passer vi godt på vores planter, også under deres rejse til din have!