Laurbærkirsebær

Laurbærkirsebær

Synes du også, at det er trælst, at forbipasserende og naboer har indkig i din have? Eller savner du noget grønt omkring dig, når det bliver køligere udendørs? En stor fordel ved en laurbærhæk er, at den aldrig taber sine blade og altid er flot grøn og tæt.

Læs videre..
pr. side

Laurbærkirsebær

Synes du også, at det er trælst, at forbipasserende og naboer har indkig i din have? Eller savner du noget grønt omkring dig, når det bliver køligere udendørs? En stor fordel ved en laurbærhæk er, at den aldrig taber sine blade og altid er flot grøn og tæt. Med en Prunus laurocerasus er du derfor garanteret et grønt udemiljø og privatliv uanset årstiden. En anden fordel er også, at der ikke skal rives blade sammen i løbet af efteråret.

En populær plante til anlæggelse af en ny hæk eller som rumadskillelse i haven er en buksbom. Desværre har denne plante været plaget af flere sygdomme siden 2005. Flere og flere mennesker er derfor på udkig efter et godt alternativ, der kan erstatte den udsatte buksbom. Laurbærhækken er et rigtig godt alternativ til buksbom. Denne nemme hækplante er altid flot grøn og tæt, og er derfor perfekt til afskærmning af haven.

Den stedsegrønne laurbærhæks blomstring

En laurbærhæk har en til to blomstringsperioder, hvor der dukker hvide blomster frem mellem de grønne blade. Blomsterne er smukke og dufter vidunderligt. Laurbærkirsebær tiltrækker også mange sommerfugle. Efter blomstringsperioden dannes bær, som fuglene holder af. Den portugisiske laurbær, som er en laurbærkirsebær med et elegant udtryk, er kendt for at tiltrække både sommerfugle og fugle. Hvis du klipper laurbærhækken ofte, dannes der ikke blomster og bær. Bladene og bærrene er giftige på alle Prunus laurocerasus. Så vær forsigtig med mindre børn og dyr.

Klipning af Prunus laurocerasus

Laurbærkirsebær vokser generelt set meget hurtigt, og disse stedsegrønne hækplanter skal derfor klippes regelmæssigt. For de fleste laurbærhække er det tilstrækkeligt med en til to gange årligt. Det bedste tidspunkt er om foråret (marts, april eller maj) og igen om efteråret (omkring august eller september). Har du ikke grønne fingre, eller for lidt tid tilovers til hækklipning? Fortvivl ikke, for en laurbærhæk er nem at klippe, og det kan næsten ikke gøres forkert. Selv hvis der klippes ind til de bare grene, vil der vokse nye skud ud på laurbærkirsebær i løbet af ingen tid. Der er ingen torne eller spidse blade, og ingen tykke stammer, der kræver anstrengelse at save over. Fordelen ved den hurtige vækst er, at du allerede efter et par år har en flot og tæt laurbærkirsebærhæk. Særligt hvis du vælger de hurtigst voksende sorter, såsom Rotundifolia laurbær eller Novita laurbær. Begge sorter vokser også hurtigt i bredden, så du har brug for færre hækplanter pr. løbende meter for at få en tæt laurbærhæk i sammenligning med andre laurbærsorter.

Vi kan her give dig lidt mere viden om Prunus laurocerasus

Laurbærkirsebæren er ikke en vanskelig hækplante. Næsten alle laurbærhække kan trives i både fugtig og tør jord, er hårdføre og klarer sig godt i både sol og skygge. Hvis du er på udkig efter en Prunus, der er tåler både skygge og frost, skal du vælge Herbergii laurbær. For alle sorter af Prunus laurocerasus gælder, at rødderne helst ikke skal stå fugtigt. Derved rådner rødderne, og det gavner bestemt ikke laurbærhækkens udseende. Med en laurbærhæk er du også sikret en solid hæk. De kan tåle lidt af hvert.

Der er mange forskellige sorter af laurbærkirsebær! Hvilken laurbærhæk vil du vælge?

Hos Garmundo sælger vi alle sorter af laurbærkirsebær. Vil du have en laurbærhæk, der hovedsageligt vokser i højden? Så kan du for eksempel vælge Caucasica laurbær eller Genolia laurbær. Da de primært vokser i højden, er de også meget velegnede til mindre haver. Hvis du ønsker en lav laurbærhæk, for eksempel omkring forhaven eller langs en sti i haven, så er der Otto Luyken laurbær eller Zabeliana laurbær. En anden meget smuk er Etna laurbær, den eneste stedsegrønne laurbærhæk, hvor de nye bladskud har en rødlig farve. Det er et helt særligt syn i forårsmånederne. Laurbærkirsebær findes også i forskellige pakker med blandede hækplanter, og et antal sorter fås også som færdighække.

Kort sagt, vi har masser af laurbærhække, og vi kan godt forestille os, at det kan være svært at vælge. Derfor vil vi gerne uddybe egenskaberne for den enkelte sort laurbærhæk. Vi angiver selvfølgelig også prisen pr. plante for hver sort. Så klik dig endelig hurtigt videre, hvis du vil vide mere om en bestemt sort laurbærhæk. Skulle der derefter være yderligere spørgsmål om laurbærkirsebær eller vores andre stedsegrønne hækplanter? Så tøv ikke med at kontakte os! Vi hjælper dig gerne med at træffe det rigtige valg!

Vil du købe en laurbærhæk?

Med en laurbærhæk i din have har du en tæt og stedsegrøn hæk hele året rundt. Er det derfor, du vil købe en laurbærhæk? Så klik på et af ovenstående produkter og bestil den ønskede hæk. Det har aldrig været nemmere at bestille hos Garmundo.