Ildtorn

Ildtorn

Ildtorn (Latin: Pyracantha) er en busk, hvorpå der vokser smukke blomster og farverige bær. Pyracantha er en plante fra rosen-familien (Rosaceae). Hos Garmundo finder du sorter, som egner sig til at være klatreplanter, men også uafhængige hækplanter.

Læs videre..
pr. side

Ildtorn, ildtornehæk (Pyracantha)

Ildtorn (Latin: Pyracantha) er en busk, hvorpå der vokser smukke blomster og farverige bær. Pyracantha er en plante fra rosen-familien (Rosaceae). Hos Garmundo finder du sorter, som egner sig til at være klatreplanter, men også uafhængige hækplanter. En ildtornehæk kan blive cirka 1,5 m. høj, og som klatreplante (med ramme) cirka 4 m.

Er der stadig intet skelhegn mellem din og din nabos have, eller ser din have bare en smule bar ud? Og leder du efter en hækplante eller klatreplante med et unikt udseende, som kan forsyne din have med mere farve og liv? Så er det på tide at købe en ildtorn! De smukke blomster og mange bær udgør et smukt syn og tiltrækker ovenikøbet alskens fugle og insekter. Derudover er en ildtornehæk stedsegrøn og forbliver dermed grøn og tæt hele året. Og i tilgift sørger grenenes torne for, at ingen ubudne gæster kan trænge ind i din have.

Køn ildtorn: Sorter med forskelligfarvede bær

En ildtornehæk blomstrer med hvide blomster, som efterfølges af de mange bær i efteråret. Flyver der i efteråret en fugl mod vinduet? Så er det muligt, at den har spist overmodne bær fra en ildtornehæk. De overmodne bær kan nemlig gære og indeholder dermed alkohol. Bærrene er i øvrigt ikke giftige for mennesker, men heller ikke særlig lækre og kan forårsage mavekneb. Hos Garmundo kan du købe ildtornsorter med forskelligfarvede bær: rød ildtorn (Pyracantha Red Column), gul ildtorn (Pyracantha Soleil d’Or), guldorange ildtorn (Pyracantha Golden Charmer) og orange ildtorn (Pyracantha Orange Glow).

Sådan planter og beskærer du en ildtornehæk

Ildtorn er en stærk plante som ikke stiller store krav til voksested. En plet i sol eller halvskygge er fin, og sorten gror godt i fugtig til tør jord. Derudover er en ildtornehæk særdeles hårdfør, tåler luftforurening og havluft fint og kan holde til stød. På grund af den langsomme vækst er beskæring af ildtornehækken kun nødvendig en gang om året. Sørg for at have beskyttende handsker på, når du beskærer, så du ikke bliver revet af tornene. Vil du selv plante din nye ildtornehæk? God idé! Følg retningslinjerne i vores plantningsmanualer hvis du vil vide, hvordan du giver din nye hæk en god start!

Køb ildtorn

Køb ildtorn? Du behøver slet ikke at tage hen til alle mulige havecentre og leje anhængere for at få din nye ildtornehæk bragt hjem. Hos Garmundo købet du nemt og billigt online. Takket være billeder og grundige beskrivelser vælger du præcis den hækplante, der lever helt op til dine ønsker. Har du truffet et valg, så sørger vi for at planten sendes lige til døren hjemme hos dig, dejligt og nemt. Har du stadig spørgsmål om at købe ildtorn eller andre hækplanter, så er du naturligvis altid velkommen til at kontakte vores kundeservice!