Hvor mange hækplanter pr. meter har du brug for?

Du har udvalgt dig en hækplante. Hvordan ved du, hvor mange hækplanter pr. meter, og hvor mange du skal bruge ialt, for at få virkeliggjort dit hækprojekt?

Når du skal vælge det rigtige antal hækplanter til din hæk, kan du bruge den praktiske beregningsfunktion på vores hjemmeside. Du indtaster det antal meter hæk, du ønsker, og herefter bliver det nødvendige antal hækplanter beregnet samt den tilhørende pris. Utroligt enkelt og meget praktisk! Har du allerede et overblik over, hvor mange hækplanter du har brug for, men vil blot vide, hvad det koster? Så indtaster du blot antal ønskede hækplanter, og kontroller derefter, om den ønskede hæklængde svarer til vores beregning.

Plantning af hæk i zigzag-mønster for at få mere privatliv

Vil du gerne skabe en meget tæt hæk? Måske du værner meget om dit privatliv, eller du vil rigtig gerne sidde i læ for vinden og nyde den første forårssol og den sidste efterårssol? Så er det en god idé at vælge små hækplanter og plante dem i et zigzag-mønster. Zigzag-mønsteret sikrer, at hækken bliver yderst tæt, når den gror til. For hver plantesort er det angivet, om du kan udplante den i et zigzag-mønster. Du kan markere, om du ønsker muligheden for at plante hækken i et zigzag-mønster, når du indtaster antallet af meter hæk. Sorterne der kan udplantes i zigzag-mønster er for eksempel Rotundifolia laurbærkirsebæren og bøgehækken.

Hvor mange hækplanter pr. meter, færre end anbefalet?

Vil du bestille færre hækplanter pr. meter end anbefalet? Hækken vokser vel tæt sammen med tiden? Hvis du vil spare penge, lyder det jo umiddelbart som en god mulighed. I teorien er det rigtigt, men i praksis er det ikke så smart. Hvis antallet af hækplanter pr. meter er mindre end anbefalet, vokser hækplanterne ikke tæt sammen i bunden. Den vil derfor blive mindre kompakt og tæt. Hvis den ønskede hæksort ikke passer til dit budget, bør du istedet vælge en mindre størrelse. Det betyder selvfølgelig, at du skal vente et år længere på det færdige resultat. Det er dog værd at vente på, da resultatet bliver meget flottere end hvis du vælger at købe færre planter pr. løbende meter. En anden mulighed er at vælge en barrodsplante. Du kan læse mere under hækplanter: barrodsplanter, klumpplanter og planter i potte?

Brug for hjælp?

Vi ved godt, at det ikke er hver dag, at du planter ny hæk. Hvis du oplever problemer med at udregne, hvor mange hækplanter pr. meter og i alt du har brug for, og gerne vil have hjælp til det? Så kontakt os ved at udfylde kontaktformularen, ring til os, eller send os en e-mail. Vi hjælper dig gerne! Læs også vores øvrige gode råd, for eksempel under valg af den rigtige plantestørrelse til hækplanter og i vores plantevejledninger.