Hækplanter, færdigbede og plantemåtter: fra vores planteskole til din have

Hvad sker der undervejs fra planteskolen og indtil hækplanterne, færdigbedene og plantemåtter med bunddække når frem til din have?

Hækplanter

Når du bestiller hækplanter hos Garmundo, behandles bestillingen med det samme her hos os. Vi giver planteskolen besked om at tage planterne op af jorden og få arrangeret transporten, så bestillingen så hurtigt som muligt kan blive afhentet. Foretrækker du at få leveret hækplanterne på en bestemt dato? Det kan sagtens lade sig gøre, også selv om datoen ligger langt ude i fremtiden. I så fald bliver hækplanterne så bare stående med rødderne godt plantet i jorden hos planteskolen, og bliver først taget op umiddelbart før den ønskede leveringsdato. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at sikre, at hækplanterne ankommer så friske som muligt hos dig, og derved får den bedst mulige start! Så hos os er der ikke rækkevis af optagede planter, der venter i dagevis på at blive transporteret videre.

Færdigbede & plantemåtter med bunddækkeplanter

De færdigbede du bestiller hos Garmundo, kommer, lige som vores hækplanter, fra professionelle planteskoler med stor erfaring. Planterne står i potterne på planteskolen lige indtil leveringsdagen. Vi bruger vores egne specialudviklede kasser til transporten, som sikrer at planterne ikke bliver beskadiget under transporten. På denne måde sikrer vi, at planterne ankommer intakte hos dig. På nogle tidspunkter af året er haveplanterne højere end kassen. I så fald bliver de klippet lidt tilbage på planteskolen, så de passer i kassen. Det gavner planternes vækst på et senere tidspunkt, da det hurtigere får dem til at danne nye skud, når de står i haven.

Plantemåtterne med bunddækkeplanter kommer fra en fast leverandør, hvor de dyrkes i plastkassetter. Kassetterne fjernes, inden vi sender plantemåtterne. Derved har du så lidt affald som muligt, når du har udplantet dem. Derudover bliver kassetterne genanvendt hos planteskolen. Hvis planterne er for høje til at blive afsendt, klipper planteskolen dem tilbage, så de har en højde på ca. 5-6 cm. Det sikrer, at bunddækkeplanterne hurtigere slår rod efter udplantningen.

Du kan også få plantemåtterne leveret på en bestemt dato, selv langt ud i fremtiden. I så fald bliver de simpelthen stående længst muligt hos planteskolen, hvor planterne er i rigtig gode hænder.

Fra planteskolen og hjem til dig: med pakkepost eller på paller

Mindre antal barrodede hækplanter, færdigbede og plantemåtter bliver sendt som pakkepost med DHL. Pakkerne sorteres og leveres derefter direkte hjem til dig af DHL. Større antal hækplanter, klumpplanter eller i potter pakkes på paller. Dette gælder også for plantemåtter med bunddækkeplanter. Pallerne afhentes herefter hos planteskolen af et transportørfirma, der har specialiseret sig i dette, og samles til et stort læs. Derfra transporteres planterne eller plantemåtterne hjem til dig. Vi gør vores yderste for at sikre, at palleleverancer så vidt muligt sker på den dato, som du har angivet ved bestillingen. For at give hækplanterne, færdigbedene og plantemåtterne en så god start som muligt, er det vigtigt at tage dem ud af kasserne eller flytte dem fra pallerne, når du modtager dem. Hvis det er muligt, skal de udplantes inden for 24 timer efter modtagelsen. Dette gælder ikke for hækplanter i potter, som kan klare at stå længere. Vil du vide mere om forskellen mellem barrodsplanter, klumpplanter og planter i potte? Du kan læse mere under hækplanter: barrodsplanter, klumpplanter eller planter i potte?

Vil du vide mere om din bestillings vej fra planteskolen og hjem til dig? Så er du velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vi vil med glæde besvare alle dine spørgsmål omkring logistik.