Vedbendshæk

Vedbendshæk 

Vedbend (Latinsk navn: Hedera) er en planteslægt som består af klatre- og slyngplanter. Hederasorter vokser hurtigt og er yderst velegnede til at lave hække med.

Læs videre..
pr. side

Vedbendshæk 

Vedbend (Latinsk navn: Hedera) er en planteslægt som består af klatre- og slyngplanter. Hederasorter vokser hurtigt og er yderst velegnede til at lave hække med. Dertil er det nødvendigt med en ramme, for eksempel et hegn eller en mur. Hedera er perfekt til at lave en kompakt og høj hæk, der hurtigt efter plantning bliver så tæt, at man ikke kan se gennem den. Hos Garmundo kan du kontakte os angående en storbladet vedbend og småbladet vedbend.

Hurtigt voksende og stedsegrøn klatreplante til vedbendshæk

Når du slapper af udenfor, er det rart med en smule privat liv, ikke? Står der intet rundt om din have eller kun et åbent hegn, så kan enhver se lige ind i haven eller kigge ind gennem vinduerne. Du kunne naturligvis lave et hegn eller en mur, men det er da en smule kedeligt. En grøn hæk af for eksempel kristtorn eller nåletræer fungerer også, men de kræver igen meget plads. Kender du det? Så vil vi foreslå vedbend. En vedbends- eller Hedera-hæk er perfekt som terrænafskærmning: Kompakt, bliver hurtigt tæt nok til, at man ikke kan se igennem, og altid grøn. Hedera vokser cirka 50 til 70 cm per år op ad enhver ramme, for eksempel et hegn eller en række pæle med net imellem. Du kan også lave en vedbendshæk op ad en mur, men der skal du være opmærksom på, at hvis du nogensinde vil fjerne planten, så vil rester af rødderne sidde tilbage. Har du ikke en ramme endnu? Vælg da en af vores vedbends-klar-til-brug-hække.

Sådan planter og beskærer du en Hederahæk

Vedbend er en del af de stedsegrønne hækplanter og er hårdfør. En Hederahæk er virkelig nem at plante og vedligeholde. Man kan plante en vedbendshæk i sol eller skygge og i stort set enhver slags jord. Det eneste, planten ikke kan tåle, er alt for våd jord. Fordi en vedbendshæk ikke har tykke stammer, behøver du ikke puste og svede, når det er tid til den årlige beskæring. Bare kom i gang med hækkesaksen eller sekatøren, og Hederahækken er klar igen. Dette skal helst gøres to til tre gange om året. Gør du det ikke, vil planten hurtigt blive bredere og formere sig. Det er dejligt, at der efter sommeren kommer blomster og sorte bær mellem de grønne blade. Vedbendhækkens bær er dog giftige, så spis dem ikke!

Køb Hederahæk: Billigt, hurtigt og af god kvalitet hos Garmundo

At købe en Hederahæk er naturligt hos Garmundo. Vi har rimelige priser og derfor får du hos os hækkeplanter af høj kvalitet fra professionelle producenter. Sørg for at tjekke vores hjemmeside, hvor du finder forskellige nyttige tips om hvordan man planter og vedligeholder hækplanter. Er det ikke helt lige til eller vil du vide mere? Kontakt bare vores kundeservice!