Bunddække XL

Bunddække XL

Hvis du vil have et mere robust resultat, anbefaler vi, at plante bunddække XL. Disse dyrkes i potter, som indeholder ca. 1,5 liter. 'Almindeligt' bunddække dyrkes i P9-potter, som indeholder ca. 0,5 til 0,7 liter.

Læs videre..
pr. side

Bunddække XL

Hvis du vil have et mere robust resultat, anbefaler vi, at plante bunddække XL. Disse dyrkes i potter, som indeholder ca. 1,5 liter. 'Almindeligt' bunddække dyrkes i P9-potter, som indeholder ca. 0,5 til 0,7 liter. Med en XL-bunddækkeplante får du altså en langt mere robust plante. XL-bunddække er lidt dyrere end 'normalt' bunddække, men fordi du har brug for mindre pr. kvadratmeter, og fordi de er nemmere at holde, indtjenes de ekstra omkostninger hurtigt, især ved større projekter. 

Sådan planter du bunddække XL

Bunddækket kan plantes, så snart det er leveret hos dig. Tag planterne ud af pallen, og placer dem på det sted, hvor du vil plante dem, uden at straks at grave dem ned. Står alle planterne rigtigt? Så er det tid til at gå i gang med skovlen! Grav et lille hul til hver plante, lige akkurat større end potten.  Tag planten ud af potten, og placer den i hullet. Læg det opgravede jord tilbage, og så er du klar til den næste! På denne måde kan du hurtigt tilplante et stort område. Når jorden er meget næringsfattig eller komprimeret (for eksempel sandjord eller tung ler), er det godt at blande noget plantejord i det øverste jordlag inden plantning.

Sådan plejer du bunddække XL

Det er ganske nemt at pleje XL-bunddække. Det første halve år behøver du ikke at gøre noget. Planterne leveres med nok gødning til at klare den første vækst. Efter det første halve år kan du tilføje gødning, maksimalt 2 gange om året. Har du en særdeles frugtbar jord? Så er gødning ofte slet ikke nødvendigt.