Berberis

Berberis

Berberis frikartii 'Amstelveen' er en stedsegrøn busk. Denne berberis danner yderst kompakte buske som bliver cirka 1,0 m. høje og er dermed fremragende til at lave lave hække og meget små hække. På grund af grenenes torne bliver Berberisbusken ofte brugt til at holde indbrudstyve, hunde og katte ude af haven.

Læs videre..
pr. side

Stedsegrøn berberis

Berberis frikartii 'Amstelveen' er en stedsegrøn busk. Denne berberis danner yderst kompakte buske som bliver cirka 1,0 m. høje og er dermed fremragende til at lave lave hække og meget små hække. På grund af grenenes torne bliver Berberisbusken ofte brugt til at holde indbrudstyve, hunde og katte ude af haven. Ved brug som hækplante er det fornuftigt at beskære Berberis frikartii 'Amstelveen' to gange om året. Beskæring er lidt mindre sjovt på grund af tornene, men med kraftige havehandsker er det meget nemmere og mere sikkert. Beskæring er ikke nødvendig, hvis du bare vil lade hækken vokse vildt. Væksthastigheden er mindre end 20 cm. per år.

Stedsegrøn berberisbusk

Berberis frikartii 'Amstelveen' er en stedsegrøn busk. Dette i modsætning til mange andre løvfældende Berberis- sorter, såsom Berberis thunbergii og den røde Berberis thunbergii. Stedsegrøn betyder, at denne berberis aldrig taber bladene og dermed er smukt grøn hele året. I maj, juni og juli kommer der små, gule blomster på Berberishækken, efterfulgt af mørke, blåsorte bær. Bærrene er yderst sure, men de er dog spiselige. Blomsterne og bærrene tiltrækker alskens fugle og insekter, og der sørger dermed for liv i din have. Hvad angår voksested stiller denne stedsegrønne busk ikke store krav: Den kan både stå i sol og skygge, og faktisk er enhver jordtype fin. Sorten er også fint i stand til at modstå stærk frost.

Fordele og ulemper ved 'Berberis frikartii 'Amstelveen'

+ Berberisbusken vokser kompakt og tæt
+ De skarpe torne holde indbrudstyve, hunde og katte ude af din have
+ Stedsegrøn busk
+ Stærk og hårdfør
- Vanskelig at holde på grund af de mange torne
- Ikke egnet til høje hække (>1 meter)