Buksbom

Buksbom

Buxbom (Latinsk navn Buxus sempervirens) kaldes også for lille palmetræ eller lille buksbomtræ. Buxus sempervirens er ekstremt populær og hører til blandt vores mest solgte hækplanter. Ikke så mærkeligt, eftersom en buksbomhæk har et smukt udseende, er billig, og kan modstå en del stød. Ideel til at lave lave hække, for eksempel langs med en gangsti, en indkørsel eller for at adskille kanter og græsplæne.

Læs videre..
pr. side

Buksbomhæk

Buxbom (Latinsk navn Buxus sempervirens) kaldes også for lille palmetræ eller lille buksbomtræ. Buxus sempervirens er ekstremt populær og hører til blandt vores mest solgte hækplanter. Ikke så mærkeligt, eftersom en buksbomhæk har et smukt udseende, er billig, og kan modstå en del stød. Ideel til at lave lave hække, for eksempel langs med en gangsti, en indkørsel eller for at adskille kanter og græsplæne. Du kan med Buxus sempervirens lave hække, som bliver op til cirka 1,5 m. høje. Hvis du vil gå mere i højden, kan du for eksempel vælge den Californiske cypres eller laurbær Novita.

Hvorfor vælge en buksbomhæk? Lav stedsegrøn hæk, der er nem at vedligeholde!

Har du ikke lyst til at se på nøgne grene om vinteren? Har du ikke lyst til at rive blade samme om efteråret? Har du ikke lyst til flere gange årligt at skulle svede over beskæringen? Det er allesammen gode grunde til at vælge buksbomhækken. Buksbomhækken har en langsom vækst på knap 10 cm per år. Derudover er Buxus sempervirens stedsegrøn og sørger derfor altid for et glimt af grønt i dine omgivelser. Og bladene falder ikke af, så du behøver ikke tage riven ud af skuret for buksbommens skyld. Kort sagt, med denne type plante laver du en stedsegrøn hæk, der er nem at vedligeholde. På grund af den langsomme vækst varer det ret længe, før små buksbomhækplanter bliver til en færdig hæk. Vil du ikke vente på dette, kan du vælge en af vores buksbom-klar-til-brug-hække. Buxus sempervirens finder du i øvrigt også i flere af vores pakker med blandede hække.

Buxus sempervirens' voksested.

Buksbomhækken kan plantes på alskens voksesteder. Buxus sempervirens kan godt klare skygge, og den står også gerne i fuld sol. Denne hækplante holder dog ikke så meget af meget tør jord eller ekstrem vind. Vil du vide mere om, hvordan man bedst planter en buksbomhæk? Derudover er buksbom virkelig stærk og kan godt klare et par stød. Luftforurening, børn der spiller fodbold eller slingrende cykler er intet problem. Buksbom er dog følsom over for en bestemt slags skimmel. Japansk kristtorn er en sammenlignelig hækplante, som ikke lider af denne buksbomsygdom.

Sådan beskærer man en buksbomhæk

Selvom en buksbomhæk ikke vokser et hurtigt, skal den dog indimellem beskæres. Heldigvis er dette ikke svært, og du behøver ikke være bange for at få alt for meget affald fra beskæringen. Ingen torne, der river dine hænder og ingen tykke grene, der skal saves over. Det er i princippet nok at beskære Buxus sempervirens én gang om året. Bare en smule frem og tilbage med hækkesaksen, så er hækken klar til endnu et år. Hvis du vil holde buksbomhækken i en bestemt form, så anbefales det at beskære den en gang ekstra. Den normale buksbombusk kan du på fineste vis beskære til lige netop den form, du ønsker, for eksempel som en kugle, en terning eller dit yndlingsdyr. I vores sortiment finder du også kassebuksbom. Denne Buxus sempervirensbusk har vi for nemheds skyld allerede beskåret i en kasseform.

Køb en buksbom hos Garmundo!

Hvis du vælger en buksbomhæk, er det bedst at bestille den hos Garmundo. Vi gør vores allerbedste for at sørge for, at der straks står en smuk buksbomhæk af fremragende kvalitet i din have eller hvor du end ønsker det. Du kan naturligvis også altid tage kontakt til vores kundeservice, hvis du har spørgsmål eller kommentarer!