Grønne tage

Grønne sedumtage

Har du lige købt et nyt hus, eller har du et ældre skur eller en garage, hvor du gerne vil anlægge et grønt tag? Så er du hos Garmundo kommet til det rette sted. Vi leverer grønne sedumtage til privatpersoner og virksomheder i mange europæiske lande.

Læs videre..

Grønne sedumtage

Har du lige købt et nyt hus, eller har du et ældre skur eller en garage, hvor du gerne vil anlægge et grønt tag? Så er du hos Garmundo kommet til det rette sted. Vi leverer grønne sedumtage til privatpersoner og virksomheder i mange europæiske lande. Nedenfor finder du mere information om hvordan og hvorfor man vælger et sedumtag, samt de forskellige måder, man kan lave det på.

Er grønne sedumtage for alle?

Et sedumtag er for enhver, der gerne vil gøre sit tag grønt. Hvis du har en tilbygning, en garage eller et skur med fladt tag (hældningsvinkel på mindre end 5°) er det nemt. Så kan du nemt selv anlægge et sedumtag. Har du et tag med en hældningsvinkel mellem 5° en 25°, så er en standardløsning også stadig mulig. Ved hældningsvinkler på mere end 25° anbefaler vi, at du kontakter os, så vi kan give dig et skræddersyet tilbud.

Hvorfor anlægge et sedumtag?

Hvad er fordelen ved at anlægge et grønt tag? Der er mange grunde til at anlægge et grønt tag. Tagdækningen holder længere (op til godt og vel 2 gange så lang tid), du skaber mere biodiversitet i haven og et sedumtag tilbage holder store mængder vand, der ellers ville løbe direkte i kloakken. På den måde forebygger dit sedumtag oversvømmelse hos dig selv eller dine naboer. Endelig isolerer et sedumtag bedre end et traditionelt tag. Især støj fra regn absorberes godt af et sedumtag.

Sedumtage er ikke dyre!

Prisen på et sedumtag afhænger af, hvordan man anlægger det. En basiskonstruktion med dræn, substrat og sedumstiklinger kan laves til mindre end € 50 per kvadratmeter.

Prisen på det grønne tag afhænger naturligvis af den valgte konstruktionsform samt tagets størrelse. Jo flere kvadratmeter du vil dække, desto lavere bliver vores priser per kvadratmeter.

Vidste du, at nogle kommuner giver tilskud til grønne tage? Din kommune kan fortælle dig mere herom!

Sorter af grønne sedumtage

Hos Garmundo sælger vi flere forskellige sorter af sedumtage; bare kontakt os, hvis du ikke ved, hvilken byggemetode, der er bedst til din situation. Nedenfor finder du en sammenfatning af de forskellige systemer, vi tilbyder. Du finder altid mere information på den relevante side:

- Komplet sedumtagpakke almindelig: Dette system består af et dræningslag, substrat og sedummåtter. Især velegnet til større tage. Maksimal mættet vægt 80-90 kg pr. Kvadratmeter).
- Komplet sedumtagpakke, letvægt: Dette system består af et dræningslag, letvægtssubstrat og sedummåtter. Især velegnet til tage med en mindre stærk konstruktion. Maksimal mættet vægt 45-55 kg pr. Kvadratmeter).
- Færdig sedumbakke, almindelig: Færdige bakker med sedum og substrat. Især velegnet til mindre tage.  Maksimal mættet vægt 80-90 kg pr. Kvadratmeter).
- Færdig sedumbakke, letvægt: Færdige letvægtsbakker, som består af letvægtssubstrat og sedumdækning. Især velegnet til mindre tage med en mindre stærk konstruktion. Maksimal mættet vægt 45-55 kg pr. Kvadratmeter).
- Sedumstiklinger: Løse sedumstiklinger man selv kan så på et nyanlagt grønt tag. Især velegnet som et billigt alternativ til færdigløsninger. Med dette system varer det op til 1 år, før dit tag er helt vokset til.
- Løse sedummåtter: Løse sedummåtter for rigtige gør-det-selv-folk eller som bunddække.