Bunddækkende roser

Bunddækkende roser

Bunddækkeroser danner store, brede buske med et hav af blomster i løbet af blomstringsperioden.

Læs videre..
pr. side

Bunddækkende roser

Bunddækkeroser danner store, brede buske med et hav af blomster i løbet af blomstringsperioden. Denne løber fra begyndelsen af maj og frem til og med oktober. Leder du efter en farverig bunddækkeplante? Så er denne rosenbuske med sine farverige blomster perfekt til dig. Voksemåden er busket med grene, der sidder tæt på hindanden. Dette gør, at ukrudt ikke har en chance. Bunddækkeroser danner gode skjulesteder for dyr såsom fugle og pindsvin. Derudover er blomsterne en rig næringskilde for insekter. Bunddækkeroser er stærke og ikke særlig krævende hvad angår jord, så de kræver ikke meget vedligeholdelse. Med andre ord idéelle roser, hvis du ikke vil bekymre dig om den del af haven.

Sådan planter man bunddækkeroser

For at skabe en lukket helhed plantes bunddækkeroserne tæt på hinanden. Sæt tre til fire planter per kvadratmeter. I modsætning til de fleste andre rosesorter har bunddækkeroser ikke brug for ret meget sol; et sted med morgensol er ofte tildtrækkeligt. Det bedste tidspunkt at plante roser er fra slutningen af oktober til marts, men sørg for at plante rosen i en periode, hvor der ikke er frost. Følg disse trin for at plante roser: Anbring først roserne i en spand vand i en time. Grav derefter et stort hul og sørg for at løsne jorden rundt om hullet, glem ikke at løsne rosenes rødder godt. Placer derefter rødderne i den korrekte dybde: Fortykningen, som grenene vokser ud fra, skal være cirka fem centimeter under jorden. Tryk derefter jorden godt til og vand rigeligt.

Tips til at holde bunddækkeroser

Det er ret nemt at holde bunddækkeroser. Klip busken ned hvert andet eller tredje år. Det bedste tidspunkt at beskære roser er i marts, men hvis det stadig fryser om dagen, er det bedre at vente lidt. Du klipper buskene ned til lige over jorden. Hold en afstand på tyve til tredive centimeter fra podningspunktet; dette er punktet i bunden af planten, hvorfra grenene spirer. Gamle grene kan ganske enkelt klippes af for at fremskynde foryngelsesprocessen. Roser kan ikke tåle tørke, derfor skal de vandes rigeligt i tørkeperioder. Ved meget høje temperaturer skal roserne vande hver anden eller tredje dag. For at få en sund vækst og en bedre modstandskraft mod sygdom anbefaler vi at gøde roserne tre gange om året med organisk gødning. Gød én gang sent på vinteren, én gang om foråret og én gang midt på sommeren.

Levering af bunddækkeroser

Vores bunddækkeroser kan leveres fra oktober til april. Vi sender dem til dig i en plantevenlig kartonpakke, så roserne forbliver smukke og sunde undervejs. Hos Garmundo passer vi godt på vores planter, også under deres rejse til din have!