Liguster

Liguster

Ligusteren tilhører de oprette og hurtigtvoksende hækplanter og er også kendt under det latinske navn Ligustrum. Ligusterhækken er derfor en klassiker, der findes i rigtig mange haver og på mange grønne områder. 

Læs videre..
pr. side

Ligusterhæk, liguster

Ligusteren tilhører de oprette og hurtigtvoksende hækplanter og er også kendt under det latinske navn Ligustrum. Ligusterhækken er derfor en klassiker, der findes i rigtig mange haver og på mange grønne områder. Populariteten skyldes sikkert, at hækplanten har et imødekommende udtryk, de dybgrønne eller brogede blade og den tætte vækst.

Hvorfor vælge ligusteren?

Er du på udkig efter en flot, tæt hæk, der giver privatliv og afskærmning, når det er dejligt varmt udenfor? Så vil vi gerne introducere ligusterhækken for dig. Ligusterhækken har et tæt bladpragt hele sommeren igennem, der sikrer at nysgerrige forbipasserende ikke kan kigge ind. Selv hvis det er lidt køligt udenfor, kan du i læ bag hækken, og i tilfælde af høje temperaturer kan du nyde skyggen, som hækken kaster. Ligustrum-sorterne i vores udvalg hører til de løvfældende hækplanter, men i normale vintre bliver bladene faktisk siddende på grenene. Det gør, at du også har en (delvist) tæt ligusterhæk i årets kolde måneder. I tilfælde af streng vinter kan bladene falde af. Her vil de bare grene danne et flot syn i vinterlandskabet. Når foråret melder sin ankomst, dukker nye grønne skud op, og hækken vokser sig pænt tæt igen.

Hvad er de karakteristiske kendetegn ved ligusterhækken?

Ligusteren er en meget nem, robust og vinterhårdfør plante. Den kan placeres næsten overalt. Du bør kun undgå steder, der altid står i skygge eller som er meget fugtige. Ligustrum er velegnet til at plante som enkeltstående busk eller til at skabe en ligusterhæk med. De fleste ligustersorter vokser meget hurtigt. Derfor har en flot hæk stående allerede efter et par år. Afhængigt af sorten og dine ønsker, kan du vælge om din hæk skal være meget lav eller høj. Hvis du vil have en ligusterhæk, der står flot og lige, skal den klippes ca. to gange årligt. Mindre er også muligt, hvis du foretrækker et mere fritvoksende udtryk. Hvis du undlader at klippe den om foråret, dukker der hvide blomster op om sommeren og sortblå bær om efteråret. Ligustrum er, ligesom buksbomhækken og takshækken, meget velegnet til formklipning.

Hvad er så forskellen mellem Ligustrum vulgare og ovalifolium?

I vores udvalg finder du både storbladet liguster (Ligustrum ovalifolium) og almindelig liguster (Ligustrum vulgare). Hvad er så forskellen mellem Ligustrum vulgare og ovalifolium? Der kan leveres forskellige varianter af begge sorter. Forskellen ligger primært i bladenes form. På den storbladede liguster er bladformen mere oval end på den almindelige liguster. I Garmundos udvalg finder du forskellige varianter af Ligustrum vulgare, såsom den almindelige liguster, dværgliguster og den stedsegrønne liguster. Og udover den normale storbladede liguster, sælger vi også en storbladet liguster med flotte gulgrønne blade.

Køb ligusterhæk hos Garmundo!

Vil du købe en ligusterhæk? Du kan købe alle ligustersorter online hos Garmundo. Læs under de forskellige sorter af Ligustrum, hvad fordelene og ulemperne ved hver enkelt sort ligusterhæk er, og se alle billederne. På denne måde kan du hurtigt og nemt træffe et valg. Er det stadig svært at vælge? Så er du velkommen til at kontakte vores kundeservice. Tag et kig rundt på vores hjemmeside, så du hurtigt kan få besluttet dig til at købe den hæk, du drømmer om!