Spiræa

Spiræa

Spiræa (Latinsk navn: Spiraea) er en rigt blomstrende plantesort, der tilhører rosenfamilien (Rosaceae). Vil du gerne have en have, der er om sommeren er dejlig grøn og fuld af blomster, men har du hverken tid eller lyst til at skulle knokle i haven i timevis?

Læs videre..
pr. side

Spiræa

Spiræa (Latinsk navn: Spiraea) er en rigt blomstrende plantesort, der tilhører rosenfamilien (Rosaceae). Vil du gerne have en have, der er om sommeren er dejlig grøn og fuld af blomster, men har du hverken tid eller lyst til at skulle knokle i haven i timevis? Og så er det selvfølgelig også dejligt, hvis haveplanter holder et stykke tid og ikke dør efter et år, er det ikke? Kort sagt, du leder efter stærke planter, der ikke kræver ret meget vedligehold. Så er det på tide at købe en spiræa! Ideel som hækplante, men den kan også fint plantes alene eller i en klynge. Spiræa-sorter blomstrer kraftigt med mestendels lyserøde eller hvide blomster. Er virkelig fin at kombinere med andre japanske hækplanter, såsom hybenrose eller japansk kristtorn. Men spiræa er naturligvis også smuk sammen med andre buske, såsom en takshæk eller laurbærhæk.

Spiræa: Yderst stærk, hårdfør kræver ikke meget vedligehold

Spiræaer kommer oprindeligt fra Asien og vokser også vældig godt i Europa. Det er fordi, planterne er yderst stærke og hårdføre. Havluft, luftforurening, tørke, plantesygdomme eller skadedyr? Det er intet problem for spiræaen. Derudover vokser spiræa i såvel sol som halvskygge og i stort set enhver jordtype. Og spiræa-sorter er ikke alene virkelig stærke, de kræver heller ikke ret meget vedligehold. Du kan faktisk helt undlade at beskære en spiræa, hvis du vil. De fleste sorter bliver maksimalt 80 cm. høje og har en årlig vækst på kun 10 til 15 cm. Spiræa-sorter er løvfældende, og det betyder, at du om efteråret nyder godt af blade i de smukkeste efterårsfarver.

Køb de smukkeste spiræa-sorter hos Garmundo

Køb de smukkeste spiræa-sorter sælges hos Garmundo Du kan vælge mellem spiræa Anthony Waterer med mørkerøde blomster, spiræa Goldflame med gulgrønne blade eller spiræa Genpei med hvide og lyserøde blomster. Vil du hellere have en spiræa, der bliver højere? Så bør du vælge spiræa Grefsheim som kan nå en højde på cirka 2 m. Har du brug for hjælp til at købe din nye spiræahæk? Kontakt bare vores kundeservice eller læs alle de mange tips, der ligger på vores hjemmeside!