Vintersnebolle

Vintersnebolle 

Vintersnebollen (Latin: Viburnum tinus) er en kompakt voksende plante, der er yderst velegnet som hækplante. Elsker du blomster og liv i haven, og kan din have ikke stå tidligt nok i fuldt flor? Så er det en fremragende idé at købe en Viburnum tinus-hæk.

 

Læs videre..
pr. side

Vintersnebolle 

Vintersnebollen (Latin: Viburnum tinus) er en kompakt voksende plante, der er yderst velegnet som hækplante. Elsker du blomster og liv i haven, og kan din have ikke stå tidligt nok i fuldt flor? Så er det en fremragende idé at købe en Viburnum tinus-hæk.

Som navnet antyder, blomstrer den om foråret med smukke hvide blomster på cirka 10 cm. i diameter på busken. Inden blomsterne kommer der små, lyserøde blomsterknopper, som allerede kommer til syne mellem de skinnende, grønne blade i januar. Og efter blomstringsperioden vokser der fra juni små, sortblå bær, som er et festmåltid for fugle. På denne måde giver vintersnebolleplanten farve og liv i din have lige fra januar til langt hen på sommeren! Udover Viburnum tinus kan du hos Garmundo også købe løvfælgende vintersnebollearter, såsom Guelder rose (Viburnum opulus) og pibekvalkved (Viburnum lantana).

Viburnum tinus som hæk

Viburnum tinus kan fint plantes alene eller i en klynge, men den er også virkelig god at bruge som hækplante. På grund af sin maksimale højde på cirka 2 m er den perfekt til lave hække. Væksthastigheden er på cirka 20 cm. per år. Hvor kan du plante vintersnebolle? Sorten vokser bedst i frugtbar og godt drænet jord. Voksestedet skal helst hverken være for vådt eller for tørt. Derudover er en plet i sol eller halvskygge fin.

Viburnum tinus er middelhårdfør (ned til -12 °C) og bør ikke plantes på et udsat sted. Det er heldigvis ikke svært at beskytte mod frostskader. Kast noget halm omkring stammen eller dæk hækken med bobleplast eller fleece. Er Viburnum tinus-hækken alligevel delvist beskadiget? Så klipper du blot de grimme grene af om foråret, så vintersnebolleplanten kan spire igen. Derefter er beskæring stort set ikke nødvendig. Viburnum tinus er en del af de stedsegrønne hækplanter, og vintersnebolleplantens blade falder derfor ikke af.

Køb Viburnum tinus

Køb Viburnum tinus ? Et godt valg! Vintersnebolleplanten giver med sin tidlige blomstring stemning til din have helt fra vintermånederne. Smuk at bruge som skelhegn, rundt om en terrasse eller mod en nøgen mur! Udover vintersnebolle sælger vi naturligvis også alskens andre smukke hækplanter, såsom laurbær, buksbom, liguster og mange flere! Og har du spørgsmål? Kontakt os da bare, for vi vil gerne hjælpe dig til at købe, plante og vedligeholde din nye hæk! 

Fordele ved at købe vintersnebolleplanten

  • Smukke blomsterknopper, blomster og farverige bær: Vintersnebolle tiltrækker fugle og sommerfugle
  • Lang blomstringsperiode, som allerede starter om vinteren
  • Smukt, uformelt udseende
  • Vintersnebolleplanten er stedsegrøn

Ulemper ved at købe vintersnebolleplanten

  • Ekstra beskyttelse er nødvendig mod stærk frost
  • Egner sig kun til lave hække (op til 2 m.) og vokser ikke helt tæt