Kantprofiler

Kantprofiler

Profiler bruges til at adskille laget med jordsubstrat, som sedummåtterne ligger på, fra kanten med ral langs siden af taget. Ved at adskille jordsubstratet fra rallen, undgår man at jordsubstratet udvaskes og blandes med rallet i årenes løb.

Læs videre..
pr. side

Kantprofiler

Profiler bruges til at adskille laget med jordsubstrat, som sedummåtterne ligger på, fra kanten med ral langs siden af taget. Ved at adskille jordsubstratet fra rallen, undgår man at jordsubstratet udvaskes og blandes med rallet i årenes løb. Udvaskningen kan forårsage, at det grønne tag ikke kan få ordentligt afløb for vandet, og derfor bliver for fugtigt. Det vil hæmme sedumets vækst. I yderste tilfælde kan den udvaskede jordsubstrat tilstoppe eller blokere afløbet fra taget mod kloakken.

Vi har 2 typer profiler, der har hver deres egenskaber. Tagkantprofilen type 2 80/100 er en profil, der anvendes til tage uden tagkant. Den kan også bruges til at adskille jordsubstratet og planterne fra kanten med ral. Profilen kan både anvendes på flade og skrånende tage. Tagkantprofil type 2 80/100 kan placeres direkte på taget, løst eller med fugemasse. Profilerne kan samles med hinanden ved hjælp af de medfølgende koblingsstykker. Forbindelsesstykkerne passer indvendigt i den L-formede profil og er derfor ikke synlige. Profilen er udført i fuldt perforeret aluminium.

Adskillelsesprofil type A 40/60 er kun velegnet som adskillelse mellem jordsubstraten og planterne på den ene side, og kanten med ral på den anden side. Denne profil har ingen huller på siden, så den kan kun anvendes henover drænet. Den kan derfor ikke monteres direkte på taget. Profilen er udført i aluminium. Eventuelle bøjninger kan hurtigt laves med en metalsav eller vinkelsliber.