Kornel

Kornel

Kornel er en smuk og farverig prydbusk. Kornel er særdeles velegnede til at lave uformelle hække og er også smukke at plante enkeltvis. Da de vokser meget bredden, er Kornel-sorter yderst velegnede til større haver og parker. 

Læs videre..
pr. side

Kornel (Cornus)

Kornel er en smuk og farverig prydbusk. Kornel er særdeles velegnede til at lave uformelle hække og er også smukke at plante enkeltvis. Da de vokser meget bredden, er Kornel-sorter yderst velegnede til større haver og parker. Det latinske navn Cornus betyder, direkte oversat, horn og henviser til den nøgne kornelhæks smukke gevirform. Kornel er yderst hårdfør og stiller ikke store krav til sit voksested. Vær opmærksom på, at hvis du bruger den som hæk, kan rødderne sprede sig. Dette kan let forhindres ved at skære eller fjerne nye skud under jorden i tide.

En smuk vinterhave takket være kornel

Mange blomstrende hække taber bladene i løbet af efteråret og har nøgne grene om vinteren. Det er da en smule kedeligt med alle de nøgne grene i din have, ikke sandt? Det ville da være flot, hvis haven også kunne være farverig og stemningsfuld i de koldere vintermåneder? Er du enig? Vælg da en kornel-hæk! Cornus har smukke, farvede grene, som kan ses på afstand, når bladene falder af efter sommerperioden. Den eneste sort uden farvede grene er den gule kornel, men den har til gengæld en meget tidlig blomstring. Allerede i februar kommer de første gule blomster til syne på grenene!

Forskellige Kornel-sorter

Cornus-sorterne pryder på enestående vis. Der er den tidligt blomstrende gule kornel (Cornus mas) med gule blomster og røde bær, den hvidrandede kornel (Cornus alba 'Elegantissima') med hvidrandede blade og røde grene, kornel Sibirica med hvide blomster og røde grene og kornel Kesselringii med hvide blomster og rødsorte grene. Eller hvad siger du til gul kornel (Cornus stolonifera 'Flaviramea') med smukke, gule grene? Med kornel får du i hvert fald farver nok! Hvilken sort passer bedst til din have? Og hvis du synes, de allesammen er smukke, kan du jo vælge en blandet kornel-hæk med fire forskellige kornel-sorter!

Køb kornel hos Garmundo

Hvis du vil købe alskens smukke kornel-hækplanter, er du hos Garmundo kommet til det rette sted. Alle de Cornus-sorter vi sælger kommer fra professionelle og erfarne avlere og er af fremragende kvalitet. Vil du vide mere om rute, som hækplanterne følger fra vores avlere til din have? Se dig omkring i vores grønne onlineverden, for vi har skrevet alle mulige nyttige tips ned til dig om hvordan du vælger, planter og tager dig af en ny hæk. Tøv da ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål!