Høje hækelementer

Høje hækelementer

Vil du gerne plante en smuk hæk, for eksempel mellem din egen have og naboens? En høj hæk er ikke alene flot, den giver også privatliv og læ for vinden.

Læs videre..
pr. side

Høje hækelementer

Vil du gerne plante en smuk hæk, for eksempel mellem din egen have og naboens? En høj hæk er ikke alene flot, den giver også privatliv og læ for vinden. Du kan naturligvis vælge at købe billige, små, nye hækplanter, men skal så til gengæld vente i årevis, inden du har en tæt hæk stående. I mellemtiden kan naboer og nysgerrige forbipasserende kigge ind i haven eller glo ind af vinduerne. Det er ikke så rart! Dette kan nemt løses, ved at du vælger de store pottedyrkede hækelementer, også kaldet en høj færdighæk! Vil du læse mere om fordelene ved at dyrke i potte? Så kig under hækplanter: barrodsplanter, klumpplanter eller planter i potte.

Færdighæk: Fin med det samme!

En færdighæk giver privatliv og læ for vinden med det samme. Allerede dagen efter at din bestilling er ankommet, står der en flot, tæt hæk. Derfor: Fin med det samme! De store færdighække dyrkes i specialudviklede potter og kan derfor plantes hele året rundt (bortset fra når det fryser). De store færdighække tilbyder vi i forskellige plantesorter, såsom kristtorn, bøgehæk, buksbom, laurbærkirsebær og liguster. Højden på færdighækkene varierer fra 50 til 175 cm. Pottedyrkede færdighække har en fast højde for hver sort. For hver enkelt sort færdighæk er det derfor beskrevet hvad den endelige sluthøjde bliver.

Høje færdighække dyrkes i containere, der er lavet af et materiale der ligner en meget kraftig og stiv fiberdug. Det er bedst at fjerne færdighækkene fra containeren inden udplantningen for at sikre, at rødderne vil slå rod. Vægten af en færdighæk ligger på mellem 50 og 90 kg pr. stk. afhængigt af vejrforholdene. Planterne dyrkes udendørs, så når vejret er vådt, indeholder færdighækken mere fugt og er derfor tungere. Du kan læse mere om plantning af en færdighæk i vores plantevejledning til hækplanter: færdighække. Ud over høje færdighække sælger vi også små hækelementer.

Fordelene ved færdighække

+ Stort set alle planter overlever, og hækken gror videre umiddelbart efter udplantningen
+ En færdighæk er tæt lige fra begyndelsen
+ Kan plantes hele året rundt (undtagen i frostvejr)
+ Høje færdighække er yderst velegnede som smalle hække
+ Det er muligt at kombinere forskellige færdighække med hinanden
+ Du kan (hvis I er to personer) plante en 30 meter lang hæk på en dag