Valg af den rigtige plantestørrelse til hækplanter

Når du køber hækplanter, vil du naturligvis gerne vide, hvad den rigtige plantestørrelse vil være. Vil du have en lille hækplante på 20 cm. eller en, der er 2 meter høj fra starten af? Valget af længden på hækplanten afhænger af en række faktorer, der kort beskrives her nedenfor.

Hvad er den ønskede sluthøjde, og hvor længe vil du vente på slutresultatet?

Hvad er den ønskede sluthøjde? Hvis du gerne vil have privatliv, skal du vælge en hæk, der er over øjenhøjde. En høj hæk er også det logiske valg, hvis du gerne vil have skygge eller læ for vinden. Hvis du vil have en lav adskillelse mellem havestien og græsplænen eller blomsterbedet, er det bedst at købe lave hækplanter.

Hvor længe vil du vente på slutresultatet? Hvis du vælger en hurtigt voksende hækplante som f.eks. Rotundifolia laurbærkirsebær  leylandii naaletrae, så har du hurtigere en kompakt, tæt hæk, end hvis du vælger en langsomt voksende hækplante som Taks eller Thuja Smaragd. På den anden side er du nødt til at klippe de hurtigt voksende lidt oftere. Hvis du virkelig ikke kan vente, så vælg en af vores færdighække.

Køb af hækplanter, hvad er dit budget?

Hvor meget vil du give for hækken? Små planter er billigere end højere hækplanter. Hvis du ikke har budget til køb af høje hækplanter, der er er tætte med det samme, så kan du vælge en mindre størrelse. Det kræver lidt mere tålmodighed, men slutresultatet bliver det samme. Der kan også spares penge ved at vælge barrodsplanter til hækken. Under hækplanter: barrodsplanter, klumpplanter eller i potte, kan du læse mere om fordelene og ulemperne ved barrodsplanter. Nu tænker du måske, kan jeg ikke i stedet spare lidt ved at plante færre hækplanter pr. løbende meter? Det vokser vel tæt sammen med tiden? Vi kan ikke anbefale dette, da det forhindrer den nederste del af hæk i at blive tæt.

Vil du vide mere? Så tøv ikke med at kontakte os! Vi rådgiver dig meget gerne!