Rød kaprifolie

Rød kaprifolie

Den røde kaprifolie er en hjemmehørende, løvfældende busk, som også kendes under det latinske navn Lonicera xylosteum. Planten er traditionelt blevet brugt til at skabe smukke, blomstrende hække.

Læs videre..
pr. side

Rød kaprifolie

Den røde kaprifolie er en hjemmehørende, løvfældende busk, som også kendes under det latinske navn Lonicera xylosteum. Planten er traditionelt blevet brugt til at skabe smukke, blomstrende hække. Denne kaprifoliebusk når en maksimal højde på 1,5 til 2,0 m. og er dermed velegnet til meget lave til mellemstore hække. Voksemåden er temmelig åben, og en røde kaprifolie- hæk vokser sig aldrig helt tæt. Dette forringer imidlertid ikke Lonicera xylosteums smukke udseende. Absolut en pryd for enhver have, og derfor har vi inkluderet denne smukke busk i Garmundos sortiment!

Rød kaprifolie med bær

Lonicera xylosteum har en blomstringsperiode i maj og juni, hvor små, hvide blomster ses mellem de grønne blade. Efter blomstringsperioden følger røde bær, som er ansvarlige for navngivningen af denne kaprifoliesort. Rød kaprifolie med bær er en lækkerbisken for fugle. Vær dog opmærksom på, at bærrene er giftige for mennesker. Lonicera xylosteum er meget velegnet som hækplante i en blandet, naturlig hæk eller et læhegn. Den røde kaprifolie foretrækker en godt drænet, humusrig jord og halvskygge. Derudover er denne kaprifolie med bær særdeles hårdfør og tåler stød, luftforurening og havluft fint. Vil du vide mere om, hvordan man planter en rød kaprifoliehæk? Det kan du læse i vores plantningsmanualer.

Beskæring af Lonicera xylosteum

Hver hæk skal beskæres for sig, og det er nok ikke altid den mest spændende opgave. Heldigvis behøver du ikke bekymre dig om det med Lonicera xylosteum. Denne røde kaprifolie med bær vokser nemlig mindre end 20 cm. per år. Beskæring er da knapt nok nødvendig, og højst én gang per år. Hvornår? Beskæring af Lonicera xylosteum gøres bedst i marts, og du kan klippe den godt ned, helt til det gamle træ. Så bliver du belønnet med smukke, nye skud og masser af blomster og bær! Denne plantesort tilhører de løvfælgende hækplanter og taber dermed bladene om vinteren. Vil du hellere have en stedsegrøn kaprifolie? Så kan du for eksempel vælge kinesisk kaprifolie Magrün eller buskkaprifolie.

Fordele og ulemper ved rød kaprifolie

+ Hjemmehørende sort; passer godt ind i landskabet

+ Kaprifolie med bær og hvide blomster

+ Velegnet til læhegn og naturskønne hække

+ Yderst hårdfør og kan vokse på forskellige voksesteder

+ Beskæring er knapt nok nødvendig på grund af den langsomme vækst

- Egner sig kun til naturskønne, uformelle hække af op til 2 meters højde

- Egner sig ikke til at lave en tæt hæk, man ikke kan se igennem (åben voksemåde)

- Bærrene er giftige

- Løvfældende