Prydgræsser

Prydgræsser

Prydgræsser er ideelle til enhver have! Uanset om du har en lille byhave eller en stor landbohave, giver prydgræsser et smukt grønt udtryk. Disse fantastiske planter er nemme at passe og vokser hurtigt. Garmundo har en række forskellige prydgræsarter, så du kan altid finde en, der passer til din have. Fra korte, kompakte græsser til høje, fjeragtige aks – der er noget for enhver!

Læs videre..
pr. side

Køb prydgræsser hos Garmundo

Prydgræsser er ideelle til enhver have! Uanset om du har en lille byhave eller en stor landbohave, giver prydgræsser et smukt grønt udtryk. Disse fantastiske planter er nemme at passe og vokser hurtigt. Garmundo har en række forskellige prydgræsarter, så du kan altid finde en, der passer til din have. Fra korte, kompakte græsser til høje, fjeragtige aks – der er noget for enhver!

Fordele ved prydgræsser 

Prydgræsser giver en særlig atmosfære i din have. De er nemme at passe, de vokser hurtigt, og der findes så mange forskellige arter, at der altid er en, der passer til din have. Uanset om du har en lille byhave eller en stor landbohave, giver prydgræsser et smukt grønt udtryk. De egner sig også perfekt til store blomsterkasser. De skaber et naturligt udtryk og giver haven struktur. Og det gode er, at de er grønne året rundt og ofte står med fantastiske farver om efteråret og vinteren. Så selv i perioder, hvor intet andet blomstrer, har du stadig glæde af prydgræsserne. Søger du en hurtig måde at give din have et boost på, bør du derfor overveje at plante prydgræsser!

Udplantning af prydgræsser

Udplantning af prydgræsser er en enkel proces, der starter med at vælge en egnet placering, forberede jorden, grave et plantehul og udplante græsserne. Når de først er plantet, kræver prydgræsserne meget lidt pasning og vil skabe struktur og atmosfære i haven året rundt.

Sådan udplanter du prydgræsser

 • Vælg en egnet placering i haven: Nogle prydgræsarter trives bedst i fuld sol, andre i skygge. Tænk også over prydgræssens højde, når du skal vælge en egnet placering. Bliver planten meget høj og bred, eller forbliver den kompakt? På vores hjemmeside kan du læse om egenskaberne for hver prydgræs.

 • Forbered jorden: Fjern ukrudt og eventuelle sten fra det udvalgte område. Bland lidt kompost eller tørret husdyrgødning i jorden.

 • Gennemvæd planten: Gennemvæd planten i potten, så jorden er fugtig, når den plantes ud. Det gøres ved at sætte den i en spand eller balje med vand.

 • Grav et hul: Tag en spade eller skovl, og grav et hul, der er dobbelt så stort som rodklumpen. Skal du plante flere prydgræsser, bør du sætte dem med ca. 30 centimeters mellemrum. Med 20 prydgræsser fra Garmundo kan du dække ca. 3 m².

 • Plant prydgræssen: Tag planten forsigtigt ud af potten, og anbring den i hullet. Det er vigtigt, at rodklumpens overside står i samme højde som jorden. Fyld op med jord omkring klumpen, og tryk jorden godt til.

 • Vand prydgræssen: Vand planten godt efter udplantningen. Er vejret tørt i den første tid, så vand planten godt og regelmæssigt.

 • Næring: Giv prydgræssen en særlig næring til græsser eller en universalnæring fra to uger efter udplantningen.

Kan prydgræsser stå i fuld sol?

Ligesom for andre stauder varierer det for prydgræsser fra art til art. Det er ikke alle prydgræsser, der trives på en plads med fuld sol. På Garmundos hjemmeside er det angivet ved alle prydgræsser, hvilken placering planten foretrækker.

Hvor meget fylder en prydgræs?

Prydgræsserne fra Garmundo leveres i 20 stk. P9-potter ad gangen. Med en prydgræspakke fra Garmundo kan du beplante ca. 3 m². Måske spekulerer du på, hvor langt fra hinanden du skal sætte prydgræsserne. Som tommelfingerregel skal der være ca. 30-40 centimeters mellemrum mellem planterne. Men et par centimeter fra eller til betyder ikke det store – naturen tilpasser sig!

Følgeplanter til prydgræsser

Prydgræsser er alsidige stauder, der fungerer godt sammen med mange andre haveplanter. Da de ikke har nogen iøjnefaldende blomsterfarve, skaber de ro i et blomsterbed. Her giver vi dig et par eksempler på planter, der er smukke sammen med prydgræsser:

 • Stauder: Prydgræsser er perfekte at sætte sammen med blomstrende stauder som f.eks. storkenæb, asters eller purpursolhat. Vælg spektakulære kombinationer!

 • Blomster: Prydgræssernes alsidighed gør dem ideelle at kombinere med blomster, f.eks. solsikke, georginer, frøkenhat eller asters. Slip bare fantasien løs!

 • Træer og buske: De høje prydgræsarter er virkelig flotte sammen med mindre træer, f.eks. ahorn eller kirsebær, og med buske som rododendron og hortensia.

 • Roser: Roser og prydgræsser er en fantastisk flot og dynamisk kombination. Suppler f.eks. dit rosenbed med prydgræsser. Prydgræssernes dynamiske karakter står i en flot kontrast til rosernes mere formelle udtryk.

 • Krydderurter: For de kulinariske talenter er prydgræsser også perfekte mellem krydderurter som lavendel, salvie, oregano eller rosmarin. Hermed skaber du ikke alene et pragtfuldt grønt bed, men har også råvarer til de lækreste retter.

Hvilke prydgræsser er vinterfaste?

Næsten alle prydgræsser er vinterfaste. De vokser med andre ord op på ny, når vinteren er forbi. Alle Garmundos prydgræsser er i hvert fald vinterfaste.

Pasning af prydgræsser

De fleste prydgræsser er planter, der kræver meget lidt pasning, og som giver din have et pragtfuldt grønt udtryk. Det er let at passe prydgræsser. De kræver kun lidt vand og gødning og behøver ingen særlig pleje.

Hvilke prydgræsser skal beskæres?

Nogle prydgræsarter skal klippes ned, mens andre ikke kræver beskæring. Følgende prydgræsser fra Garmundo bør beskæres:

Disse prydgræsser skal du i foråret (marts til først i april) klippe ned til ca. 10 centimeter over jorden for at opnå en smuk og sund ny vækst.

Hvilke prydgræsser skal ikke beskæres?

Følgende prydgræsser fra Garmundo kræver ingen beskæring:

Uanset hvilken prydgræs du vælger, bør du tjekke pasningsvejledningen på siderne om prydgræsser.

Hvad skal prydgræsser beskæres med?

Det er en god ide at bruge handsker, når du beskærer prydgræsser, da nogle arter har skarpe blade. Til de mindre græsarter anbefaler vi at bruge en beskæresaks, mens de større græsarter kan beskæres mere effektivt med en hækklipper.

Få råd om prydgræsser

Vores kundeservice hjælper gerne med at besvare alle dine spørgsmål om prydgræsser! Uanset om du vil vide, hvilke prydgræsarter der vil egne sig til din have, eller har brug for hjælp til pasning, er Garmundo til for at hjælpe. Vores medarbejdere er ægte haveeksperter og kan rådgive om de rette vækstforhold og om pasning og udplantning af prydgræsser. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål. Vi er her altid for dig!