Bambushæk

Bambushæk

Bambussen Fargesia har den store fordel i forhold til andre bambussorter, at den ikke spreder sig, og rødderne vokser dermed ikke i alle retninger. Det betyder, at dine naboer, din smukke dam, og din fint anlagte terrasse ikke får uventet besøg af vildfarne bambusrødder.

Læs videre..
pr. side

Bambushæk

Bambussen Fargesia har den store fordel i forhold til andre bambussorter, at den ikke spreder sig, og rødderne vokser dermed ikke i alle retninger. Det betyder, at dine naboer, din smukke dam, og din fint anlagte terrasse ikke får uventet besøg af vildfarne bambusrødder. Derfor er denne bambussort særdeles populær som hækplante, men den kan også fint plantes alene eller i en klynge. Altså gode grunde til at inkludere den ikke-invasive bambus Fargesia murieliae i Garmundo-samlingen!

Bambushækken: Unik og beroligende udseende

En nøgen have er naturligvis ret kedelig, og derudover er det lidt svært at slappe af udenfor i en nøgen have. Hvordan forvandler du din have til et sted, du kan slappe af? Det kan du med en smuk bambushæk! Ikke alene skaber du med en bambushæk smukke, grønne omgivelser, men du får også mere privatliv og beskyttelse oven i hatten. Bambussen Fargesia har et helt særligt og beroligende udseende. Dette skyldes de smukke stængler med spidse blade, men også på grund af den raslende lyd, som bladene laver, når de rammer hinanden, når vinden blæser. En Fargesia murieliae-hæk er på grund af sit udseende særdeles velegnet til en moderne eller orientalsk have. Da en bambushæk vokser meget i bredden, er det ikke muligt at lave en smal og formel bambushæk. I så fald er det bedre at vælge en nåletræshæk for eksempel.

Stedsegrøn bambus Fargesia murieliae

Bambus Fargesia murieliae er en del af de stedsegrønne hækplanter. Det betyder, at bladene altid bliver på planten, og en bambushæk er tæt og grøn hele året rundt. Dette gælder i ævrigt ikke for bambus Fargesia Jiuzhaigou, fordi dens blade i efteråret krøller op og farves gule. Det smukke ved denne bambussort er, at stænglerne i solen farves dybt røde. Bambus Fargesia Nitida er en sort, hvor stænglerne med tiden farves smukt blålilla. Bambus Fargesia Simba og bambus Fargesia Jumbo har og beholder altid grønne blade og lysebrune stængler.

Sådan planter og beskærer du bambus Fargesia murieliae

Bambus Fargesia er hurtigt voksende med cirka 25 til 70 cm per år. Den hurtige vækst gør, at du hurtigt efter plantning har en færdig bambushæk. Du kan plante en bambushæk der er mindst 1 meter og maks. 3 meter høj. Til meget lave hække kan du for eksempel vælge japansk kristtorn eller en buksbomhæk. Bambus stiller ikke store krav til sit voksested, og den er hårdfør. Vær blot opmærksom på, at jorden ikke må være våd eller tør i længere perioder. Beskæring er ikke nødvendigt, men vil du holde formen på bambushækken, så anbefaler vi at bruge beskæringssaksen én til to gange om året. Ved regelmæssig beskæring af bambus Fargesia murieliae, vokser bambushækken også mere kompakt.

Køb ikke-invasiv bambushæk? Velkommen til Garmundo!

At købe en ikke-invasiv bambushæk er naturligt hos Garmundo. Ikke alene sælger vi forskellige smukke hækplanter af topkvalitet; vi giver dig også meget gerne gode råd. Det er jo ikke hver dag, du køber og planter en hæk. Læs derfor vores tips, for eksempel hvordan man planter en hæk i vores plantningsmanualer og om hvordan man vælger den rette mængde hækplanter. Har du læst alle vores tips, og er der stadig noget, du er i tvivl om? Tøv da ikke med at kontakte os per e-mail eller telefon!