Benved

Benved

Euonymus er en hækplante, der i Danmark er kendt som benved. Det er en plante, som oprindeligt kommer fra Japan og Korea, men man ser også ofte Euonymus i europæiske haver. Denne plante er ideel til at lave lave hække, som bunddække eller klatreplante eller til områdebeplantning.

Læs videre..
pr. side

Benved (Euonymus)

Euonymus er en hækplante, der i Danmark er kendt som benved. Det er en plante, som oprindeligt kommer fra Japan og Korea, men man ser også ofte Euonymus i europæiske haver. Denne plante er ideel til at lave lave hække, som bunddække eller klatreplante eller til områdebeplantning. I Holland kaldes planten "Kardinaalsmuts", hvilket henviser til det katolske hof, men planten var allerede kendt længe før kristendommen opstod. I forskellige kulturer troede man, at Euonymus kunne komme med alskens forudsigelser og at den havde magiske kræfter. Tidlig blomstring betød velstand og sen blomstring indikerede tilbageslag. Og hvis du ikke tror på disse særlige kræfter, så er benved ganske enkelt en smuk plante, som giver farve til enhver have eller uderum.

Køb benved: Denne plantes kendetegn

Savner du stadig en lav hæk langs din gangsti eller vil du gerne have noget, der lyser op på din terrasse? Og vil du helst ikke have en hæk, som dør efter et år, eller som du skal beskære flere gange om året? I så fald kan du med fordel købe benved! Euonymus er en nem, stærk og hårdfør plante, som ikke stiller mange krav til voksestedet: I sol eller skygge og i våd eller tør jord vokser denne smukke busk fint. På grund af den langsomme vækst er beskæring kun nødvendig en gang om året. På grund af sin frodige vækst er benved mest velegnet til uformelle hække. Blomsterne og bærrene tiltrækker alskens fugle og insekter, og giver dermed dejligt liv i din have!

Forskellige Euonymussorter

Hos Garmundo kan du købe forskellige benvedsorter, deriblandt den japanske benved Emerald Gold med gulgrønne blade og den japanske benved Emerald Gaiety med hvidgrønne blade. Jo mere disse sorter står i solen, desto lysere bliver bladene. De farvestrålende Euonymussorter når en maksimal højde på 50 cm. Derudover kan du også i vores webshop købe den japanske benved vegetus med grønne blade. Denne sort bliver noget højere, omkring 1,2 m. Alle japanske benvedsorter (Euonymus fortunei) er stedsegrønne. Endelig er der den vilde benved, en hjemmehørende og løvfældende busk, der kan nå en højde på 4 m. Du finder denne under løvfældende hækplanter.

Køb benved hos Garmundo: Billigt og af høj kvalitet!

Overbevist af Euonymusens kvalitet? Godt, for Garmundo er naturligvis det bedste sted at købe benved. Vi har konkurrencedygtige priser og leverer kun hækplanter af høj kvalitet. Og vi gør naturligvis også alt for at sikre, at din nye hæk får en rigtig god start. Derfor finder du på vores hjemmeside alskens praktiske tips om, hvordan man tager hånd om hækplanter. Er det ikke helt lige til, og kan du bruge en hjælpende hånd til at købe hækplanter? Tøv da ikke med at kontakte os, vi hjælper dig gerne!