Hasselnød (Corylus avellana)

hassel, hasselnøddebusk

Hassel (latinsk navn: Corylus avellana) er en hjemmehørende plante og forekommer derfor naturligt i vores land. I folkemunde kaldes den et hasselnøddetræ, men officielt er hassel faktisk en busk. Ønsker du at give din have et unikt udseende med en særlig hæk uden at investere alt for meget tid og energi i at holde hækken? Så er det på tide at købe en hasselhæk.  Sorten er hårdfør, vokser godt i skygge og halvskygge og kan lide fugtig til normal jord.

Vis mere

Egenskaber

Specifikationer
Navn (latin) Corylus avellana
Maksimal hækhøjde Høj (>250 cm), Midler (150-250 cm)
Vedligeholdelsesindsats Lille
Vækst pr år Middel 20-40 cm
Beskæring 1x om året
Vinterhardhed Meget godt
Stedsegrøn Ingen
Placering Halvskygge, Skygge
Jordfugtighed Normal, Fugtig
Blomstringstid Februar, Marts
Andre egenskaber Indfødte plantearter, God til fugle, God til sommerfugle og insekter, Smuk efterårsfarve, Kan modstå havbrise
Tilgængelig Tilgængelig hele året rundt

Barrods

Hassel (Skovhassel)

Hassel (Skovhassel) 60-80 cm

Plantingsafstand: 5 stk pr. meter Mindste salgsenhed: 1
1+
25,17 kr.
25+
21,82 kr.
100+
18,46 kr.
250+
17,34 kr.
Udsolgt
Hassel (Skovhassel)

Hassel (Skovhassel) 80-100 cm

Plantingsafstand: 4 stk pr. meter Mindste salgsenhed: 10
10+
27,97 kr.
25+
26,29 kr.
100+
25,17 kr.
250+
24,05 kr.
Udsolgt

Stort udvalg, fleksibel levering og attraktive priser!

 • ✔Fleksibel levering på paller,
  Vælg selv den foretrukne leveringsuge!

 • ✔Sikker betaling, 
  Betale sikkert med PayPal, kreditkort eller klarna

 • ✔Personlig rådgivning, 
  Vi er altid klar til at hjælpe dig!

 • ✔Frisk fra planteskolen,
  100% sunde planter af høj kvalitet!

hassel, hasselnøddebusk

Hassel (latinsk navn: Corylus avellana) er en hjemmehørende plante og forekommer derfor naturligt i vores land. I folkemunde kaldes den et hasselnøddetræ, men officielt er hassel faktisk en busk. 

At have en nåletræshæk eller laurbærhæk i haven er naturligvis smukt, men samtidig ikke særlig originalt. Ønsker du at give din have et unikt udseende med en særlig hæk uden at investere alt for meget tid og energi i at holde hækken? Så er det på tide at købe en hasselhæk . Sorten er hårdfør, vokser godt i skygge og halvskygge og kan lide fugtig til normal jord.

Køb et hasselnøddetræ til din have

Hassel er yderst velegnet til at lave uformelle hække med og til at bruge som læhegn. Den maksimale højde er ca. 7 m og den årlige vækst er omkring 20 til 40 cm.  Hasselnøddetræet har smukke, grønne blade med en tydelig linjeret struktur. Sorten er løvfældende og bladene får derfor flotte farver om efteråret. Hos Corylus avellana finder blomstringen sted før løvspring, hvilket betyder, at der kommer blomster på busken, før de nye blade kommer. Hassel blomstrer i januar, februar og marts. Beskæring af hasselhæk er rigtig nemt og kan gøres når som helst. Klip derefter de overskydende grene, der strækker sig for langt i bunden af hækken.

Hassel: Hasselnødder fra egen have

Det mest karakteristiske og specielle ved hassel er naturligvis hasselnødder. Ville det ikke være dejligt at spise hasselnødder fra din egen have? Men inden det sker, skal du have tålmodighed. Det tager nemlig cirka 10 år, før et hasseltræ får sine første nødder. Heldigvis ser Corylus avellana også pragtfuldt ud uden nødder. For at sikre en god høst er det en god idé at plante flere hasselbuske ved siden af hinanden. Og det gøres netop, når man planter en hæk. Hvis det fryser sent på året, er det muligt, at blomsterne fryser, og befrugtning (og dermed høsten) udebliver. I så fald skal du beskytte blomsterne, for eksempel med bobleplast eller et tæppe. Vil du købe en hassel? Du kan overveje at kombinere denne busk med andre hjemmehørende sorter, såsom kirsebærtræ eller blodribs.

Køb et hasseltræ: Fordele og ulemper ved Corylus avellana

Hjemmehørende sort: Hassel passer godt ind i landskabet

+ Unikt udseende

+ Hasseltræ: Producerer hasselnødder (cirka 10 år efter plantning)

+ Yderst hårdfør og kan vokse på forskellige voksesteder

+ Smukke efterårsfarver

+ Velegnet til brug i læhegn

- Corylus avellana egner sig kun til uformelle, naturlige hække

- Bliver til et træ, så en hæk er derfor aldrig helt tæt