Georginer

Køb georginer

Georginer er de mest populære løg til sensommerhaven. Det giver god mening, for georginer blomster virkelig længe og med store blomster. Derudover er de nemme at pleje, og de fås i mange farver og blomsterformer. Læs videre..

Køb georginer

Georginer er de mest populære løg til sensommerhaven. Det giver god mening, for georginer blomster virkelig længe og med store blomster. Derudover er de nemme at pleje, og de fås i mange farver og blomsterformer. Så der er noget for enhver smag! Mangfoldigheden i blomsterformerne fortjener lidt ekstra opmærksomhed: Der er enkelt- og dobbeltblomstrede georginer, men også kaktusgeorginer og pompon-georginer. Blomstens form er altid angivet i produktteksten og naturligvis også på produktfotoet.

Sådan planter du georginer

Georginer tåler ikke frost. Derfor kan de først plantes efter den sidste frost, normalt omkring slutningen af maj. De vokser bedst et sted med plads omkring sig. Vidste du, at georginer oprindelig kommer fra Mexico? Et sted i fuld sol giver dem den bedste følelse af at være hjemme! Plant altid georginer lige under jordoverfladen, altså ikke for dybt. På denne måde opvarmes rodstænglerne af solen, og du kan hurtigt nyde dine georginer! Vil du nyde dine georginer endnu tidligere? Så kan du plante georginerne i en potte og sætte den i en garage eller et bryggers, så planten allerede kan begynde at vokse. I slutningen af maj kan du sætte georginerne i potte udendørs. Så finder blomstringen sted fra juli måned. Georginer, som plantes direkte i bedet blomstrer ofte en smule senere. Efter den første nattefrost er det bedst straks at grave georginerne op og gemme dem, så du kan nyde dem igen næste år. Vil du vide, hvordan man gør dette? Så tag et kig på vores plantningsmanual til blomsterløg.

Georginer i potte

Georginer er også yderst velegnede til at plante i potter. På den måde kommer farverne ind på terrassen og dermed tættere på huset! Hvis du vil sætte georginer i en blomsterpotte, skal du sørge for at have en stor potte med god pottemuld, blandet med noget sand. På denne måde får georginen næring nok til at vise sig fra sin bedste side. Hader du at vente på, at løgene spirer? Plant da noget bunddække eller etårige begoniaer i urtepotten, så du straks kan nyde de flotte farver. Georginerne vil ganske enkelt vokse igennem dette senere.