Taks

Taks

Taksen er et meget populært nåletræ, der vokser forholdsvis langsomt, er let at beskære, bliver meget gammel og altid er flot grøn. Denne hjemlige nåletræssort forekommer naturligt i Danmark, og kan nå en højde på ikke mindre end 20 meter

Læs videre..
pr. side

Takshæk, almindelig taks

Taksen er et meget populært nåletræ, der vokser forholdsvis langsomt, er let at beskære, bliver meget gammel og altid er flot grøn. Denne hjemlige nåletræssort forekommer naturligt i Danmark, og kan nå en højde på ikke mindre end 20 meter. Den maksimale bredde er 5 meter. Du skal dog have en masse tålmodighed, da taksen har en meget langsom vækst. Denne hækplante er meget velegnet til at skabe lave hække, da den vokser så langsomt.

Hvorfor vælge en takshæk?

Du vil gerne skabe en smuk grøn hæk, men stod ikke forrest, da der blev uddelt grønne fingre. Du vil meget gerne have en hæk, der altid er flot grøn og giver privatliv, når den endelig er blevet plantet. I så fald kommer du rigtig langt med en takshæk. Taksen er meget nem at vedligeholde og er meget hårdfør. Du er nødt til at gøre dit yderste, hvis du vil gøre livet surt for en takshæk. Da takshækken ikke taber nålene, har du altid garanti for både privatliv og en grøn udsigt.

Klipningen af taksen er overstået i løbet af ingen tid, da den kun vokser med maksimalt 20 cm. årligt. Derudover er planten meget robust, og selvom du har været lidt for ivrig med hækkeklipperen, vil taksen hurtigt danne nye kviste. Uanset hvad du gør, vil denne nåletræssort altid stå flot grøn.

Giftige bær og løv på taksen

Takshækkens bær og løv er meget giftige. Dette er en vigtig egenskab at tage højde for, hvis du overvejer at vælge denne sort nåletræshæk. De små røde bær er meget tiltrækkende for både små børn og dyr. Sørg derfor for at rydde godt op, når du har klippet denne nåletræshæk. Tip: er zijn regelmatig inzamelingen van Taxus snoeiafval, omdat uit sommige Taxus soorten een grondstof voor kankermedicatie wordt gewonnen. Zo steun je dankzij jouw Taxushaag een goed doel!

Placeringen af taks

En takshæk trives godt både i fuld sol og i skyggen af bygninger eller høje træer, og holder også af både en fugtig og en tør placering. Det er dog vigtigt at give takshækken en del vand umiddelbart efter udplantningen og i de første år herefter. Sørg kun for, at taksen ikke kommer til at stå alt for vådt. Der er derved risiko for at rødderne kan rådne væk, hvilket vil få taksen til at visne og dø. Vandgranen er en sort nåletræ, der trives med en våd placering. På vores hjemmeside finder du plantevejledninger, der er en god hjælp ved udplantningen af takshækken.

Køb takshæk hos Garmundo!

I vores sortiment finder du mange forskellige typer takshække: Vi kan for eksempel nævne den kendte Taxus baccata busk og den formklippede Taxus baccata firkant. Begge sorter vokser i både højden og bredden. Du finder selvfølgelig også Taxus Hillii og Taxus Hicksii i vores sortiment. Disse nåletræer har en mere kompakt og opretvoksende vækst.

Hvis du vælger en takshæk, får du flot og tæt hæk, der altid er grøn. Perfekt som afgrænsning mod naboen, da disse stedsegrønne hækplanter både giver godt med læ og privatliv. Taksen er også flot som enkeltstående træ eller busk i en større have. Det skønne ved denne stedsegrønne hækplante er, at den kan formklippes i alle mulige faconer. I vores webshop kan du købe forskellige sorter takshækplanter: Vil du vide mere om takshækken? Du er altid velkommen til at kontakte os!