Thuja

Thuja

Thuja hedder det samme på dansk som på latin. Thuja er en klassisk nåletræssort, der ses i mange haver og parker. Thujaen er yderst velegnet til at skabe høje, smalle hække, for eksempel i skellet mod naboen, eller som et iøjnefaldende grønt træ i en park eller på et erhvervsområde.

Læs videre..
pr. side

Thujahæk

Thuja hedder det samme på dansk som på latin. Thuja er en klassisk nåletræssort, der ses i mange haver og parker. Thujaen er yderst velegnet til at skabe høje, smalle hække, for eksempel i skellet mod naboen, eller som et iøjnefaldende grønt træ i en park eller på et erhvervsområde. Mange holder af thujahækken på grund af dens venlige udstråling og bløde struktur. Fuglene elsker også thujahækken, og den er derfor med til at give liv i haven. Det passer godt sammen.

Vi kan her give dig mere viden om Thujahækken

Vil du gerne have en flot hæk stående, så du kan sidde ugeneret i haven? Du synes ikke rigtig, at du har grønne fingre, så du går lidt i panik ved tanken om, at der skal klippes og rives blade sammen hvert efterår? Hvis du vælger thujaen behøver du ikke at bekymre dig om dette. For det første er en thujahæk stedsegrøn, så der er ingen nedfaldne blade, der hvirvler gennem haven. Og anden fordel er, at du også har privatliv i løbet af årets mere kolde måneder. Thujaer vokser ikke så hurtigt, og nåletræerne skal derfor kun klippes en til to gange om året, især topskuddene. Den eneste ting du skal huske er, at du ikke må klippe helt ind til de bare grene. Thujahækken vil i så fald ikke danne nye skud.

Thujaens historie

Thujaen stammer oprindeligt fra Nordamerika. Der findes to sorter, almindelig thuja (Thuja occidentalis) og kæmpethuja (Thuja plicata). Hos Garmundo har vi to varianter af den almindelige thuja, nemlig Thuja Brabant og Thuja Smaragd. Du er kommet til det helt rigtige sted, hvis du ønsker en kæmpethuja, som vi har i varianterne Thuja Martin, Thuja Excelsa og Thuja Atrovirens.

Thuja anses som et symbol på livet på grund af sin hurtige vækst, de stedsegrønne nåle og den høje alder, som træet kan opnå. I Nordamerika finder der træer, der er omkring 800 år gamle og har en højde på ikke mindre end 80 m. Så høje træer skal du heldigvis ikke forvente at få i din baghave... De oprindelige indianere anvendte træet til et lægemiddel mod skørbug. På den baggrund lærte en fransk sømand thujaen at kende, og han bragte den med tilbage til Europa, som det første amerikanske nåletræ. I Europa blev den krydset med forskellige andre thujasorter, så der nu kan købes mange forskellige sorter. Du kan købe de sorter, der er bedst egnede til at skabe en flot thujahæk her hos Garmundo.

Thujaen: nemt og vinterhårdført nåletræ

Thujaen er meget robust, modstandsdygtig over for luftforurening og sygdomme. Det er et vinterhårdført nåletræ. Det er derfor ikke underligt, at mange mennesker, der er på udkig efter en hæk, vælger at købe en Thuja. Thujahækken stiller heller ikke ret mange krav til placeringen. Nåletræerne kan plantes i både sol og skygge. De er kun følsomme over for langvarig tørke, så de vil gerne have lidt ekstra vand i disse perioder. Hvis der ved et uheld er en cyklist, der havner i hækken, klarer thujaen en lidt hårdhændet behandling rigtig fint.

Køb en thujahæk hos Garmundo: høj kvalitet til rimelige priser

Hvis du ønsker en thujahæk i høj kvalitet til en god og fair pris, er du kommet til det rette sted her hos Garmundo. Du kan også finde forskellige gode råd på vores hjemmeside. Tag et kig i vores plantevejledninger eller læs mere om fordele og ulemper som står beskrevet ved hver type hækplante. Så surf lidt rundt på vores hjemmeside! Hvis du har spørgsmål, skal du endelig kontakte vores kundeservice! Vi hjælper dig gerne med at vælge og plante din nye hæk. Det eneste du ikke behøver vores hjælp til er, at nyde det bagefter!