Ædelcypres

Ædelcypres

Ædelcypressen er også kendt under det latinske navn Chamaecyparis lawsoniana, og du vil også kunne se dette nåletræ blive betegnet som falsk cypres. Denne sort nåletræ er meget populær og er yderst velegnet som hækplante.

Læs videre..
pr. side

Ædelcypres

Ædelcypressen er også kendt under det latinske navn Chamaecyparis lawsoniana, og du vil også kunne se dette nåletræ blive betegnet som falsk cypres. Denne sort nåletræ er meget populær og er yderst velegnet som hækplante. I vores udvalg kan du finde den blå og gule ædelcypres.

Hvorfor vælge ædelcypres?

Er du træt af nysgerrige naboer og forbipasserende, der kan kigge ind i din have? Eller du bor måske i et nyt boligområde, hvor haven er meget bar og uden farver? Det er alt sammen gode grunde til at plante en grøn nåletræshæk. Helst en, der vokser hurtigt op og altid står tæt og grøn. I så fald er en ædelcypres et glimrende valg. Denne type nåletræ står altid tæt og grøn, selv i årets koldere måneder. På grund af den hurtige vækst får du hurtigt en tæt hæk. Derudover har Chamaecyparis lawsoniana også et rigtig flot udtryk.

Chamaecyparis lawsoniana: til høje smalle hække

Hvis du holder af blåt, vil du elske den blå ædelcypres. Foretrækker du gult? Så bør du vælge den gule ædelcypres Ivonne eller den gule ædelcypres Stardust. Forskellen er, at nålene på Stardust bliver bronzefarvede i løbet af efteråret. Alle sorter er fremragende som hækplanter og perfekte til at skabe høje, smalle hække fra 1 til ca. 4 meters højde.

Plantning og klipning af Chamaecyparis lawsoniana

Chamaecyparis lawsoniana trives på næsten alle steder, bortset fra på meget fugtig jord. Ligesom alle andre nåletræer skal ædelcypressen også klippes et par gange om året. Ulempen ved ædelcypressen i forhold til andre stedsegrønne hækplanter er, at den bliver træagtig indefra. Det er ikke muligt at klippe den tilbage til de gamle, træagtige dele af planten, da der ikke vil dannes nye kviste her mere. Ved at klippe regelmæssigt kan det undgås at hækken bliver træagtig, og derved mister sit flotte udtryk.

Ædelcypressen kan bestilles online hos Garmundo

Hos Garmundo gør vi alt, hvad vi kan for at gøre vores kunder tilfredse. Derfor vil du kun se hækplanter og øvrige varer af høj kvalitet og til rimelige priser i vores sortiment. Hvis du bestiller en Chamaecyparis lawsoniana hos os, sørger vi for, at den bliver leveret til dig så hurtig og frisk som muligt. Vil du selv plante den nye hæk? Det er den rette indstilling! Læs vores plantevejledninger på forhånd, så du nøjagtigt ved, hvordan du skal gribe det an. Vil du vide mere? Så tøv ikke med at kontakte os! Vi vil med glæde besvare alle dine spørgsmål.