Klatrehortensia

Klatrehortensia

Klatrehortensia er en løvfældende plante, der er kendt under det smukke, latinske navn Hydrangea anomala petiolaris. Læs videre..

Der er ingen produkter, der matcher dit valg.

Klatrehortensia

Klatrehortensia er en løvfældende plante, der er kendt under det smukke, latinske navn Hydrangea anomala petiolaris. Som navnet antyder, er dette en klatreplante. Du kan naturligvis også købe klatrehortensia, hvis du er på udkig efter et smukt bunddække. Hydrangea hægter sig med sine små rødder fast til mure, hegn, hække og andre former for ramme. På grund af sin brede og frodige voksemåde er denne hækplante især velegnet til større haver og uformelle hække.

Køb klatrehortensia

Står der endnu ikke noget rundt om din have, og har du lidt for mange nysgerrige naboer og forbipasserende, som kan kigge lige ind i din have? Og vil du helst ikke af med så meget plads, som en nåletræshæk eller laurbærhæk kræver i bredden som skelhegn? Måske står der et hegn eller en nøgen mur, som du synes er en smule kedelig? Køb da en klatrehortensia! Hydrangea anomala petiolaris er en smuk klatreplante som får fine, hvis blomster om sommeren. Denne klatreplante vokser ubesværet op ad enhver form for ramme. Har du ikke nogen ramme endnu? Vælg da en klar-til-brug-hæk.

Sådan planter og beskærer du Hydrangea anomala petiolaris

Klatrehortensia vokser fint i såvel sol som skygge, og en noget fugtig jord er idéel. Beskæring er nødvendig en til to gange om året, hvis du vil holde klatreplanten pæn og smal. I så fald finder blomstringen ikke sted. Får hækken lov til at vokse sig lidt bredere, så skal du beskære sjældnere, og du får fine blomster i juni og juli. Blomsterne vokser nemlig i enderne af de grene, der voksede frem året før. Du kan også vælge at beskære klatrehortensiaen i dele, så en del af hækken blomstrer hvert år. Bladene på den klatrende hortensia er lysegrønne når de vokser frem og bliver med tiden mørkere. Har du brug for hjælp til at købe din nye hæk? Tøv da ikke med at kontakt os!

Køb en klatrehortensia: Oversigt over fordele og ulemper

+ Smukke, hvide blomster på 20 cm i gennemsnit, som tiltrækker sommerfugle og insekter

+ Trives i både sol og skygge og er hårdfør

+ Vokser hurtigt, og en ny hæk bliver således hurtigt tæt nok til, at man ikke kan se igennem

+ Nem at beskære

- Hydrangea anomala petiolaris egner sig kun til uformelle hække

- Klatrehortensia kræver en ramme, den kan vokse op ad