Bøghaek / Avnbøg

Bøghaek / Avnbøg

Bøgen (latin: Fagus sylvatica) er meget populær som hækplante i Danmark. Den er velegnet til at skabe såvel lave som meget høje bøgehække. Du kan også plante denne hjemlige bøg som en flot enkeltstående plante. Populariteten skyldes det flotte udtryk og de smukke bøgeblade.

Læs videre..

Bøghaek / Avnbøg

Bøgen (latin: Fagus sylvatica) er meget populær som hækplante i Danmark. Den er velegnet til at skabe såvel lave som meget høje bøgehække. Du kan også plante denne hjemlige bøg som en flot enkeltstående plante. Populariteten skyldes det flotte udtryk og de smukke bøgeblade. Det helt særlige ved bøgen er, at de visne blade bliver siddende i vinterens løb. Det er et smukt syn, og af samme grund, er bøgens bare grene ikke synlige i årets kolde måneder. Umiddelbart før de nye blade springer ud om foråret, mister bøgehækken sine blade. Derfor hører denne plante til de løvfældende hækplanter.

I vores udvalg finder du to typer bøgehække, nemlig den grønne bøgehæk og rødbøghækken. Forskellen ligger i farven på bladene. Den grønne Fagus sylvatica har grønne blade og bladene på rødbøgen Fagus sylvatica er rødlilla. Du kan selvfølgelig også kombinere de to sorter, når du udplanter. Dertil har vi sammensat en hækpakke med planter til en blandet bøgehæk.

Hvorfor vælge en bøgehæk (Fagus sylvatica)

Hvis du er på udkig efter en hæk med et flot udtryk, der giver privatliv og læ om sommeren, er Fagus sylvatica din ”partner in crime”. Normalt forbinder vi en bøg med et højt træ, men bøgehækken ses faktisk meget ofte i vores nære omgivelser. I haver, parker, omkring sportspladser eller på erhvervsarealer. Det er ikke så overraskende, for bøgehække har mange gode egenskaber. De er nemme at passe, kan trives mange steder i haven, er vinterhårdføre og kan tåle lidt af hvert. Fagus sylvatica er også meget populær blandt havens fugle og mindre dyr. Bøgehækken giver dig derfor også ekstra liv i haven. Der dannes hverken bær eller blomster på bøgen.

Bøgehække er yderst velegnede til udplantning på sandjord, der ikke er alt for fugtig. Hvis hækken skal stå på en lerholdig, lidt fugtigere jord, er det bedre at vælge avnbøgen. Forskellen mellem en avnbøgehæk og en bøgehæk er, at avnbøgehækken taber bladene om vinteren og ikke så ofte skal klippes.

Klipning og udplantning af bøg: hvornår og hvordan?

Hvornår og hvordan klipper du en bøgehæk? Bøgehække vokser forholdsvis hurtigt og skal klippes ca. to gange om året. Det er bedst at gøre det midt i juni måned og når sommeren går på hæld. Er Fagus sylvatica blevet lidt for kraftig? I marts måned kan du finde beskærersaksen frem og beskære hækken i den ønskede form, før den begynder at springe ud. Du kan vælge at lade bøgehække gro frit eller klippe dem mere snorlige.

Hvornår og hvordan er det bedste tidspunkt at udplante en bøgehæk? Dette gøres bedst om efteråret eller i vinterens løb. På det tidspunkt kan Fagus sylvatica fås som barrodsplante eller som klumpplante, og det er væsentligt billigere end at købe bøg i potter. Bøg i potter er dog af en bedre kvalitet. 

Fagus sylvatica: køb bøgehække hos Garmundo

Har du bestemt dig for at købe bøg? Så er det selvfølgelig bedst at gøre det hos Garmundo. Vi sælger kun bøgehække og øvrige hækplanter af høj kvalitet og til rimelige priser. På vores hjemmeside kan du også finde gode råd, for eksempel om at vælge det korrekte antal hækplanter eller vælge den rigtige størrelse hækplanter. Kort sagt gør vi alt, hvad vi kan for at sikre, at du i løbet af kort tid har en hæk stående, der fuldt ud opfylder dine ønsker. Hvad enten det bliver en Fagus sylvatica eller en anden sort hæk.