Crocosmia (Montbretia)

Crocosmia (Montbretia)

Crocosmia kendes også under navnet Montbretia. Crocosmia er faktisk ikke et blomsterløg, men en knoldplante. Planten får sværdformede blade og smukke røde, orange eller gule blomsterstande. Læs videre..

Crocosmia (Montbretia)

Crocosmia kendes også under navnet Montbretia. Crocosmia er faktisk ikke et blomsterløg, men en knoldplante. Planten får sværdformede blade og smukke røde, orange eller gule blomsterstande. Crocosmia er en nem plante, der blomstrer fra juli til september.

Sådan planter og plejer du Crocosmia

Crocosmia er virkelig nemme blomster at holde. Du planter løgene cirka 8-10 cm. under jorden, helst i en tør og ikke alt for næringsrig jord. Er jorden for våd? Så er det bedst at tage løgene op af jorden efter blomstringen for så at plante dem igen året efter. For det meste er dette ikke nødvendigt, og man kan lade løgene blive i jorden. Når planten har det godt, formerer den sig, og der kommer flere knolde. Kommer der for mange af dem? Så kan du grave nogle af løgene op og skille dig af med dem. Dette er bedst at gøre inden planten begynder at gro, i april. Efter blomstringen kan de afblomstrede blomster klippes af. Det er klogt først at fjerne bladene efter den sidste frost, omkring marts.

Kombinering af Crocosmia

Crocosmiaplanter kan kombineres rigtig fint med andre planter i et staudebed. Tag et kig på vores bedpakker, for eksempel vores bedpakke til tørre bede, bedpakken til blomster, der kan plukkes i haven eller sensommerbedpakken. Ved at kombinere får du mere farve i dine staudebede, og så skal de nok blomstre hurtigt.
Vil du kombinere Crocosmiaknolde med andre blomsterløg? Forestil dig en kombination med georginer og liljer.