Liljer

Køb liljer

Det latinske navn for liljer er Lilium. De er især iøjnefaldende på grund af deres eksotiske udseende. Hos Garmundo finder du altid en lilje, der falder i din smag. Alle de liljer, vi tilbyder, er hårdføre, men de overlever som regel ikke virkelig hård frost. Læs videre..

Køb liljer

Det latinske navn for liljer er Lilium. De er især iøjnefaldende på grund af deres eksotiske udseende. Hos Garmundo finder du altid en lilje, der falder i din smag. Alle de liljer, vi tilbyder, er hårdføre, men de overlever som regel ikke virkelig hård frost. Du kan læse i vores plantningsmanualer om blomsterløg, hvordan du kan sørge for, at du kan nyde godt at liljer år efter år.

Sådan planter og plejer du liljer

Liljer skal helst plantes mellem november og marts. Det er bedst at plante dem så tidligt som muligt. For jo tidligere du planter dem, desto hurtigere ser du resultater. Så kan liljen optage masser af næring inden sommeren, hvor blomstringen finder sted. Plant liljerne et let beskyttet sted og helst ikke i fuld sol.
Sæt liljerne i ca. 15 centimeters dybde og med cirka 30 centimeters afstand. Sørg for, at jorden omkring løgene er godt løs. Giv liljerne nok vand, men sørg samtidig for, at jorden ikke bliver ved med at være våd, da dette kan medføre at rødderne rådner. Hvis jorden ikke er godt drænet, er det klogt at tilføje noget humus eller kompost, så jorden drænes lidt bedre.
Efter plantning kræver liljer ingen særlig pleje. En liljes afblomstrede blomster skal helst klippes bort. På den måde får du mest og af blomsten og kan nyde liljen i længst tid.

Bestil liljer billigt

Du kan, lige som med andre blomsterløg, bestille liljer billigt hos Garmundo. Vil du kombinere liljer med andre forårsblomster? Så kan du for eksempel vælge georginer eller Crocosmiaer. Vidste du, at liljer også er rigtig gode at kombinere med vores bedpakker? Få inspiration i vores sensommer-bedpakke eller vores bedpakke til et solrigt bed. Og er en lilje alligevel ikke lige det, du søger? Så tag et kig på vores andre forårsblomsterløg såsom georginer og sværdliljer.