Calla

Køb calla

Calla har det latinske navn Zantedeschia. Denne plante blev tidligere forkert navngivet Richardia eller Calla. Calla findes stadig, og den er også en Calla-familie. Den ægte Calla hedder Calla palustris (slangerod) og findes i sumpe og damme på højere breddegrader. Læs videre..

Køb calla

Calla har det latinske navn Zantedeschia. Denne plante blev tidligere forkert navngivet Richardia eller Calla. Calla findes stadig, og den er også en Calla-familie. Den ægte Calla hedder Calla palustris (slangerod) og findes i sumpe og damme på højere breddegrader. Hvis vi vender tilbage til Calla, så kommer den oprindeligt fra Sydafrika, hvor den vokser på skråninger med græs og småkrat.

Sådan planter og plejer du calla

Calla holder af vekslende omgivelser, som af og til er meget våde og derefter er helt tørre et stykke tid. For en optimal udvikling skal calla ikke stå direkte i solen men i skygge eller halvskygge. Så får planten flest blomster. I fuld sol bliver det varmere, og så får calla flere blade i stedet for at få blomster. Callas smukke, opretstående blomst er egentlig et beskyttelsesblad (bractae) med en aflang pollenbærer (spadix) i midten. Beskyttelsesbladet er hvidt, gult, rødt eller lyserødt. Det afhænger af sorten.
Zantedeschia skal helst plantes cirka 10 cm. under jorden. Da zantedeschia ikke tåler frost, er det vigtigt at tage knoldene op inden den første frost og opbevare dem tørt, for eksempel i gamle aviser eller i en beholder med tørt tørvestrøelse. Ethvert sted er velegnet, så længe det temperaturen forbliver over frysepunktet.

Bestil calla billigt

Du bestiller nemt calla hos Garmundo. Vil du kombinere calla med andre forårsblomster? Det kan for eksempel være med vores bedpakke til skyggefulde bede eller bedpakken til våde bede.